acum 10 ani

Intrebari si raspunsuri »

Am o catelusa pekynez si face crize de epilepsie .. ce pot sa fac ca nu exista niciun tratament ?

are 7 ani si de la 8 luni a inceput sa faca crize de epilepsie .. nu stiu ce sa mai fac ca le face din ce in ce mai des . ajutati-ma daca stii ..

7 raspunsuri

daca ai fost la un veterinar sigur ti-a dat un tratament. Acum a aparut un medicament special pentru catei numit Epilise parca. De obicei se da fenobarbital dar din pacate acela se da cu prescriptie medicala si e mai greu de procurat dar nu imposibil si mai este carbamazepina care se da si fara prescriptie medicala. Oricum nu ii da de capul tau, trebuie supravegheata de un medic toata medicamentatia si in primul rand fi sigura ca este epilepsie. Din pacate de aceasta boala nu va scapa, si in timp orice ai face i se vor intensifica crizele, iti spun asta din proprie experienta. Sanatate multa si neaparat un medic veterinar.

am avut si eu un catel care avea aceeasi problema. am fost la medic si mi`a spus ca singura solutie este eutanasia si nu mai poate face nimic. a spus ca as da degeaba banii pe medicamente si ca va trai maxim o luna. am refuzat sa o eutanasiez, face niste crize groaznice, facea spume si toate cele, o spalam si o linisteam dupa care se repetau crizele zilnic. la un momentdat s`au rarit pana s`au oprit, mentionez ca nu a facut tratament de niciun fel. avea un an cand a inceput sa faca aceste crize si la 2 ani s`au oprit din fericire. a mai trait 12 ani dar cu probleme, nu putea merge normal si isi pierduse vederea pe la 7 ani.
sper ca isi va reveni catelusul tau.

Am vazut pe TF1 (program francez) o emisiune cu un catelus epileptic care cu noile medicamente putea sa traiasca fara sa faca crizele sau cel putin foarte rar. In emisiune sputeau ca in nici un caz nu trebuie eutanaziat dar ca trebuie o ingrijire permanenta, iar medicamentele sunt eficace acum.

Ileana chiar ma bucur sa aud ca acum poate medicamentele astea noi sunt de ajutor, al meu a facut epilepsie la 11 ani si a reusit cu tratament sa traiasca un an dar nu a mai prins aceste medicamente noi. Intradevar trebuie ingrijire permanenta si trebuie stiut ca , crizele sunt declansate de factori exteriori, de exemplu cand erau furtuni atunci avea mai multe crize .

e adevarat ca sunt foarte greu de ingrijit cainii cu aceasta boala, necesita o atentie deosebita si multa rabdare. as fi vrut sa fi existat aceste medicamente acum cativa ani sa nu se fi chinuit si catelul meu un an cu acele crize. sper doar sa si functioneze aceste noi tratamente, dar in niciun caz eutanasia nu este o solutie

Textul a fost tradus pe Google Translate, scuzati data este mai greu de inteles.
Convulsii la câini sunt foarte impresionante . Proprietarul nu știe ce să facă . Criza durează de la câteva secunde la câteva minute . Adesea , este precedată de un timp în carecâinele pare pierdut .
Câinele ascunde sau rătăcește fără țintă , apoi își pierde cunoștința , cade la pământ și prezintă convulsii , semne de pedalare , dar de multe ori el urineaza și defecates . Palmă fluxurile sale maxilarului și saliva . Treptat , convulsii estompat apoi dispar , iar câinele devine o stare destul de normal , aproape ca și cum nimic nu sa întâmplat . Uneori se pare un pic amețit .
Atacul este activat de o stimulare anormală a zonei cerebrale . Cauzele crizelor sunt numeroase . Inflamare a creierului , sau encefalita , poate provoca convulsii . De asemenea , tumorile cerebrale poate fi pusă la îndoială . Unele boli sistemice stimula creierul și declanșa o criză .
Atunci când nu se poate determina o cauza cunoscuta , se spune că aceasta este o epilepsie esențial . Epilepsie esențial apare întotdeauna înainte de vârsta de trei ani .
Cazurile de epilepsie la câini convulsii sunt rare, dar unele rase sunt predispuse . Simptomele de crize sunt întotdeauna identice și apar la intervale specifice .
Rabia și bolii ataca sistemul nervos central și pot provoca convulsii . Rotunzi pot depune in creier si provoca convulsii . În urma unui traumatism cranian , cainele poate avea convulsii ca zone de vindecare a creierului pot deveni crize de declanșare scaunelor . Generatoare de stres eveniment va promova la debutul crizei , de exemplu , vizita la veterinar , sosirea unui nou animal de companie …
Inițial aceste simptome impresionante , puteți găsi , de asemenea, tulburari metabolice , de exemplu , hipocalcemie ( calciu scazut in sange ) – comun in cățele care alăptează – sau hipoglicemie ( zahărului din sânge) . Se poate găsi , de asemenea, insuficiență renală , sau o boală a ficatului ( encefalopatie hepatică ) .
În cazul în care câinele este prezentat la medicul veterinar , criza a trecut . Acest lucru necesită proprietarul pentru a raporta la medicul veterinar posibil cu privire la criză și trăgaci sale :câine de multe ori el crize ? La ce vârstă a avut primul atac de apoplexie ? Ce timp între două crize ? …
Medicul veterinar efectuează o examinare aprofundată a sistemului nervos , și ia în considerare un test de sange , o radiografie a craniului , eventual, un scaner , etc . Ai înțeles , convulsii nu sunt ușor pentru a diagnostica și cauzele sunt multe , uneori, banal și trivial , uneori serios și grav .
Pentru a trata , este în mod evident necesar pentru a elimina cauza care le-am identificat . Dacă este esențial epilepsie , tratamentul va fi implementat numai dacă frecvența crizelor este importantă . Se poate considera de la o criză pe lună , și mai mult . Tratamentul este destul de greu , din moment ce ne-am administrat medicamente de câine de zi cu zi de-a lungul vieții sale . Este posibil de a învăța pentru a detecta apariția unei crize . Ar trebui să vorbim apoi de câine și să-l liniștească .
Acesta trebuie să fie instalat într-o liniște și întuneric , departe de tot ceea ce l-ar putea face rău . De asemenea, poate acționa într -o criză prin injectarea intramuscular , intravenos sau rectal , anticonvulsivante . Trebuie să învețe să trăiască cu epilepsie cainele , care pot avea o viata normala dupa tratament .

Va rog sa deschideti situl: http://www.epilepsie-du-chien.fr/
Dau multe sfaturi utile, puteti telesarja un jurnal de crize, curba crizelor si dau multe alte sfaturi foarte folositoare.