19 Iul 2010

Intrebari si raspunsuri »

Am un Ciobanesc Carpatin fricos

Am preluat un Ciobanesc Carpatin la virsta de 6 luni (acum are 1 an) de la cineva care nu mai putea sa-l intretina. Problema este ca desi ii acordam toata atentia si conditii de socializare si nu l-am bruscat niciodata, este foarte sperios fata de membrii familiei si de majoritatea strainilor. Nu este legat, are curte mare si cotet „super”. Cind l-am luat, mai aveam un Terra Nova foarte batrin (13 ani – care a decedat), s-au inteles foarte bine, era sperios, dar totusi agresiv fata de straini. Acum este insa foarte retras si sperios chiar fata de membrii familiei. Nu a fost agresat vreodata de noi, poate cei care l-au avut de pui. Ce sa fac?Un raspuns

Ciobanescu carpatin este foarte atasat de stapanii lui si mai ales fata de copii, frica I-a fost indusa de vechii proprietari, probabil l-au abuzat, l-au agresat, va trece un timpt pana isi va regasi siguranta in sinul noii familii- abordati-l cu mancare buna cu afectiune, cu joaca, cu detasare si rezultatele nu se vor lasa asteptate.
Rabdare si success!

Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.