20 Feb 2013

Amendati pentru mizeria lasata de animalele de companie

Amendati pentru mizeria lasata de animalele de companie

Amendati pentru mizeria lasata de animalele de companie

Autoritatile locale au inceput, in luna februarie, o campanie de informare si de sanctionare a proprietarilor de caini care nu curata excrementele lasate de patrupede pe domeniul public. Aproape 30 de ieseni care nu au avut grija sa respecte aceasta hotarare data de alesii locali au primit amenzi cu valori cuprinse între 260 si 500 lei. De la inceputul lunii, agentii municipalitatii au atentionat peste 100 de persoane, care plimbau animale de companie, cu privire la obligativitatea de a avea asupra lor materialele necesare pentru curatarea excrementelor lasate de patrupede.

„Politistii locali au continuat zilnic campania de atentionare si sanctionare a persoanelor care plimba animalele de companie si nu iau masuri de curatare a excrementelor lasate de patrupede pe domeniul public. Cu aceasta ocazie, de la inceputul lunii februarie, lucratorii institutiei au sanctionat contraventional 25 de persoane pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Iasi cu numarul 172 din 2002, privind necuratarea de catre proprietarii cainilor a excrementelor lasate in locurile unde circulatia acestora este permisa”, spune Nicoleta Deciu, purtator de cuvant Politia Locala Iasi.

Sursa: Buna Ziua Iasi


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.