acum 15 ani

Brăilenii nu se înghesuie să adopte câini comunitari

* ieri, 18 căţei adunaţi de pe domeniul public au fost duşi în Parcul Monument, pentru a fi încredinţaţi celor care vor să-i ia în grijă * acţiunea a fost destinată în primul rând copiilor, dar adopţia putea fi făcută de oricine * deşi ţarcurile au rămas pe poziţie mai multe ore, niciun căţel nu şi-a găsit stăpân * Primăria intenţionează să facă mai multe acţiuni de acest gen, sperând că se vor găsi, totuşi, brăileni cu adevărat iubitori de animale

Ca o continuare a manifestărilor prilejuite de Ziua Copiilor, Primăria a organizat, ieri, o acţiune de adopţie a câinilor comunitari, la care a invitat să participe mai multe instituţii şcolare din municipiu. APAM Horez, care se ocupă de ecarisarea municipiului, a adus 18 căţeluşi din adăpostul de la Lacu Sărat, în trei ţarcuri pe care le-a amplasat în Parcul Monument. În jurul orei 10.00, locaţia a fost vizitată de micuţii de la Grădiniţele nr. 34, 21 şi “Clubul de week-end”, precum şi de câţiva elevi din clasele primare ale Şcolii “Fănuş Neagu”. Copiii au fost încântaţi să vadă căţeluşii, s-au jucat cu ei, i-au mângâiat printre gratiile cuştilor, însă, din păcate, nu au adoptat niciunul. “Ei ar vrea să-i ia acasă, dar nu putem să le permitem asta fără acordul părinţilor”, ne-a declarat educatoarea Maria Popescu, de la Grădiniţa nr. 34. “Eu îl vreau pe acesta, că e drăguţ”, ne-a spus Alex, unul dintre copilaşii din grupa d-nei Popescu, arătându-ne puiul de câine care îi plăcea lui cel mai mult. “Da, Alex, o să-l iei dar mai târziu. Să vorbim mai întâi cu mami şi cu tati”, i-a spus educatoarea. Puţin dezamăgit, copilul a lăsat căţelul şi s-a dus să se joace cu colegii. “Din păcate, părinţii lui nu sunt în ţară şi nu avem cum să-i contactăm”, ne-a explicat doamna educatoare. Fie pentru că părinţii sunt la muncă în străinătate, fie că familiile copiilor locuiesc la bloc şi nu pot avea grijă de un animal de companie, căţeii aduşi ieri în Parcul Monument s-au întors tot în adăpostul de la Lacu Sărat. Asta deşi ţarcurile au rămas pe poziţie mai multe ore şi orice trecător putea face o adopţie. Toţi cei 18 căţei aveau carnet de sănătate, iar îngrijitorii de la adăpost erau pregătiţi să le inoculeze un cip de date celor adoptaţi, pentru ca familia adoptivă să poată fi trasă la răspundere în cazul în care abandonează din nou animalul pe domeniul public.

Primăria intenţionează să facă mai des astfel de acţiuni, eventual în zone mai frecventate din municipiu, cum ar fi Grădina Mare sau Piaţa Traian.

2 comentarii

foarte trist. ma doare sufletul sa vad cat de rea si nepasatoare a ajuns lumea; eu am acasa deja doi caini, din care unul e comunitar si nu mi-e rusine cu el, e foarte destept si simpatic

Este normal sa fie asa si nu e vorba de lipsa de compasiune…suntem in 2011, in 20 ani, cine a dorit si-a luat deja animalul de companie in casa, in curte, in apartament- doar nu ne mutam adapostul primariei la noi acasa- sunt si prin jurul blocului, pe care-i hranim, sterilizam, nu-i putem lua pe toti acasa, nu putem face abstractie si de acceptul propriilor familii.
In Romania, oferta este foarte mare fata de cerere, deoarece, “robinetul” cu animalele strazii sta mereu deschis…pacat, de aceea se instituie urgent, obligativitatea sterilizarii la proprietar( detinator).