8 Mar 2010

Britanicii venerează doi câini care au murit în Irak

Sursa foto: thesun.co.uk

Sursa foto: thesun.co.uk

Doi ciobăneşti germani au fost comemoraţi de Serviciile Speciale Aeriene, un departament al Forţelor Speciale Britanice.

Celor doi câini, Thor şi Scotty, eroi în Irak, li s-a construit un monument în grădina sediului central al regimentului, pe care poate fi citită şi următoarea inscripţie, în latină: „Mereu vigilenţi, puternici, pregătiţi şi loiali”.
Ambele patrupede au murit în 2008, în timpul atacurilor asupra unor clădiri care aparţineau reţelei al-Qaida. Thor şi Scotty erau trimişi în clădirile suspectate pentru a-i prinde pe insurgenţii care ar fi încercat să fugă.

Primul a fost rănit grav în confrunterea cu un rebel, refuzând să lase din gură piciorul adversarului, chiar dacă fusese împuşcat de trei ori şi înjunghiat cu o macetă. Thor a fost eutanasiat din cauza rănilor suferite.

Şase luni mai târziu, Scotty a fost împuşcat în timpul unui raid nocturn.

„Thor şi Scotty au trecut prin foc alături de noi în luptele din Irak şi nu ne-au dezamăgit niciodată. Ei nu vor fi uitaţi”, a declarat un soldat al Forţelor Aeriene Britanice.

Sursa: Adevarul


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.