Redirecţionează 3,5 % din impozitul pe venit pentru Asociația "100% pentru mediu". Termenul limită pentru trimiterea declarației la ANAF este 25 Mai. Completează declarația online și ne ocupăm noi de restul, durează 2 minute. Mulțumim!

acum 10 ani

Intrebari si raspunsuri »

Buna ziua. Cainele meu are burta umflata, nu mananca deloc si nu are scaun. Apa vad ca bea, chiar destula. Un sfat, ceva?

Din senin sta numai in pat si nu mai vrea sa faca nimic. Are burta umflata si nu are scaun, desi in urma cu o zi a avut scaun diareic. A facut tratament pentru otita.Burta nu e dureroasa la atingere.Pare extrem de obosita, desi respiratia nu e dificila.

4 raspunsuri

Daca este catelusa mergeti cu ea de urgenta la veterinar. Eu am avut una pe care era sa o pierd,avea piometru si din pacate cu acest diagnostic nu scapa decat cu operatie. Pe scurt uterul era plin de puroi, burta umflata si aceleasi simptome pe care le-ati enumerat. Am salvat-o in ultimul moment. Mi-a spus ca nu mai traia mai mult de o zi-doua. Sa auzim de bine.

Buna seara,

Parerea mea analize de sange neaparat (sa excludeti infectiile) si poate o ecografie la burtica, mergeti cat mai repede cu ea la veterinar!

Din pacate trebuie dus repede la un veterinar. S-ar putea sa fi inghitit ceva si atunci este periculos. Poate muri!!

Scorpiutza Danny 3 ianuarie 2014 la 8:12 pm

Rase
Ingrijire
Hrana
Sanatate
Dresaj
Chinotehnie

Sanatate caini
Parazitii intestinali la caini
Ascarid – Toxocara canis

Tipuri de paraziti intestinali
1. Viermii rotunzi (ascarizii)
Ascarizii sunt viermi cu corpul rotund, de culoare alb-crem, cu lungimi de pana la 15cm, avand un aspect asemanator cu cel al unei spaghete. Viermii rotunzi sunt printre cel mai des intalniti paraziti intestinali la caini, afectand mai ales puii. De altfel, se apreciaza ca peste 95% dintre pui se nasc deja infestati cu ascarizi prin transmitere de la mama. Viermii rotunzi traiesc in intestinul subtire, neatasati de peretele acestuia si infestatia masiva provoaca malnutritie si gastroenterita severa, iar uneori chiar moarte. Ascarizii imaturi sunt si ei periculosi intrucat pot migra in tesuturi (ficat, plamani etc.) pentru a se maturiza. Viermii rotunzi nu au nevoie de gazde intermediare pentru a-si parcurge ciclul de viata, ei dezvoltandu-se de la oua la maturi in organismul animalului care a ingerat ouale. Ascaridul cel mai frecvemt intalnit la caini este Toxocara canis.

Semnele clinice ale infestarii cu ascarizi depind de gradul de severitate a infestarii, de varsta animalului, dar si de nivelul de dezvoltare al viermilor. In general, cu cat animalul este de varsta mai frageda cu atat simptomele sunt mai evidente. Astfel, principalele simptome ale infestarii cu ascarizi sunt: dureri de stomac, diaree, vomitat. Deseori, viermii pot fi chiar vazuti in excremente sau in voma. Abdomenul cainilor infestati cu ascarizi este umflat si are aspectul unui butoi. Datorita migrarii in plamani pot apare si simptome respiratorii: tuse, respiratie greoaie sau alte semne similare cu ale unei pneumonii. In cazuri grave se poate ajunge chiar si la convulsii, probleme neurologice sau moarte.