acum 10 ani

Intrebari si raspunsuri »

Caini otaviti! Ce masuri legale se pot lua

Buna ziua,
am avut si eu 3 caini, Malamuti si cineva a decis sa scape de ei. Asa ca au inceput o exterminare sistematica, timp de un an, un pic cate un pic de otrava. Doi au murit si ultimul e acum pe perfuzii dar nu mai are mult. Casa cu ternul e in afara Baii Mari, si nu am nici un vecin in apripiere, deci ceva satean s-a apucat de otravit. As vrea sa stiu cum se procedeaza in cazurile astea,asa cruzime nu am mai vazut… sa le fie rusine!

3 raspunsuri

Daca nu stiti cine ii otraveste este f.f. greu.
Puteti sa faceti o reclamatie la politie, dar stiti si DVS ca nu foloseste la nimic. Mai sunt asociatii canine care pot ajuta daca cunoasteti faptasul, dar nu fac ei pe politistii !!!

Poate va ajuta cu ceva: http://www.cutu-cutu.ro/en/node/969

http://www.protectiaanimalelor.ro/caini/procedura_reclamare_cruzimi.html

1.Faceti analize de laborator sa aflati cu ce substanta au otravit cainele inca in viata (sange, par, unghii – ca sa aflati si de cand a inceput otravirea). Dupa ce moare, faceti-i autopsia. Poate l-au otravit cu antigel ca e la indemana oricui, (etilen glicol o substanta dulce care afecteaza rinichii). Oricum raportul medicului va fi proba otravirii. Ca trebuie sa si puteti dovedi orice afirmatie pe care o faceti.
2.Cainele este, din punct de vedere legal, un bun mobil apartinand proprietatii private, ca si o masina.
3. In calitate de victima si de proprietar al bunurilor distruse, va trebui sa depuneti plangere prealabila pentru distrugerea proprietatii.
4. Competenta sa primeasca plangerea este politia de la locul comiterii faptei, sau de la locul unde locuieste faptuitorul, nu conteaza, competenta este una alternativa ,iar daca organele de cercetare penala vor considera ca sunt necompetente, vor trimite plangerea la organul competent.
5. Procurorul ar putea sa inceapa urmarirea penala ‘in rem’ daca nu cunoasteti faptuitorul.
6. Distrugerea este la Art. 217 din codul penal:
Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia sau împiedicarea luării măsurilor de conservare ori de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 ani sau cu amendă.

Cu parere de rau, dar nu stiu ce masuri legale se pot lua. Parerea mea este sa faceti dvs. pe politistul de Rusia. Cel mai bine.