19 Apr 2010

Câinii de aret au început antrenamentele pentru sezonul de vânătoare

Câinii de aret au început antrenamentele

Câinii de aret au început antrenamentele

La antrenament se urmăreşte galopul, iar animalul trebuie să găsească vânatul şi să îi indice vânătorului unde este pasărea

Căţeii husky s-au întrecut într-un concurs de tras sănii, la Băile Tuşnad
Hărmălaie mare pe un teren de vânătoare din judeţul Arad. Zeci de câini s-au întrecut în arta de a descoperi vânatul. Competiţia a fost şi un antrenament pentru ca atât animalele, cât şi stăpânii, să fie în formă la deschiderea sezonului de vânătoare.

În ţara noastră, creşterea câinilor de vânătoare este la început, aşa că tainele acestei arte sunt aduse, în special, de străini stabiliţi în România.

La antrenament, câinii au fost ademeniţi cu miros de potârniche. Păsările, cumpărate din cresc[torii, sunt lăsate libere în mijlocul câmpului.

„Facem un antrenament pentru câini de aret, se urmareste cheta, mişcarea, galopul, în funcţie de pasă, iar la sfârşit trebuie ca să găsească vânatul, pasărea, în speţă potârnichea, să facă aret, să îl fileze şi să-l ponteze, adică să-i indice vânătorului unde este pasărea”, a declarat Sorin Flutur, crescător câini de vânătoare.

Antrenamentul de la Arad s-a încheiat fără incidente, iar fondul de vânătoare s-a îmbogăţit cu 20 de potârnichi.

Sursa: Realitatea


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.