1 Mai 2014

Intrebari si raspunsuri »

Cand i se ridica urechile unui yorkshire terrier??

Am o catelusa in varsta de 5 luni si nu i sau ridicat urechile! Am auzit multe sfaturi in legatura cu ridicatul urechilor, dar sincer eu nu i le-as lega cu scoci. Catelusa are cam mult par la urechiuse si multa lume iki spune ca din cauza aceasta nu isi ridica urechile dar eu sunt cam confuza: BA TREBUIE SA O TUND LA URECHI, BA TREBUIE SA I LE LIPESC CU SCOCI, BA TREBUIE SA I LE MASEZ, BA TREBUIE SA O LAS DE LA SINE SA SI LE RIDICE!!###
Dati-mi va rog un sfat cat mai bun!##
Eu vreau sa aibe si ea urechile ridicate ca majoritatea YORKSHIRILOR TERRIERI!@@2 raspunsuri

La unii yorkshire urechile sunt prea grele ca sa se ridice sau este ereditar. Vedeti cum sunt urechile la parinti.
Urechile pot sa se ridice la 1 luna pana la 6 luni dupa care poate ramana asa toata viata. Daca nu vreti sa lasati natura sa isi spuna cuvantul degajati prin tuns, parul inauntru si pe dinarafa si puneti scochiul cel putin 1 luna. In felul acesta vor fi mai lejere si le veti ajutati sa le ridica. La unii caini a mers, daca urechile nu sunt sparte. Sunt proprietari care dau calciu la sfaturile veterinarilor, in nici un caz nu poate face rau.

Pentru mai multe detalii un sit din pacate in franceza:

http://www.yorkiemini.com/yorkshire-terrier-toilettage-oreilles.html

Ar fi foarte bine daca ai putea citi situl pe care l-am dat mai sus caci explica cum se ingrijeste un caine yorkshire (ochi, urechi, blanita). Parul din interiorul urechilor trebuie smuls si pentru a tine urechea curata ca sa nu se infecteze.

Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.