27 Mai 2010

Cota de maidanezi stabilita de Primarie

În două săptămâni, din municipiul Botoşani au fost capturaţi aproximativ 100 de câini fără stăpân. De activitate se ocupă firma Sitfincont SRL, care, potrivit contractului, trebuie să captureze câte 200 de maidanezi în fiecare lună. Firma va încasa 40 de lei plus TVA pentru fiecare patruped prins. În condiţiile în care nu îndeplineşte condiţia, firma este penalizată cu 10%, cu 20% în a doua lună, în a treia lună ajungându-se la rezilierea contractului. Bugetul alocat în acest an pentru prinderea câinilor este de 100.000 de lei.

Cătălin Alexa, viceprimar al municipiului, a declarat că mulţi botoşăneni solicită frecvent Primăriei rezolvarea problemei câinilor. Sunt însă şi iubitori de animale care contestă acţiunea municipalităţii. În zonele unde se ştie că locuiesc cei mai virulenţi susţinători ai cauzei maidanezilor, care au avut şi în trecut conflicte cu hingherii, activitatea reprezentanţilor firmei Sitfincont va fi monitorizată de poliţişti comunitari. Potrivit viceprimarului, în municipiu sunt aproximativ 3.000 de maidanezi.

Sursa: Monitorul de Botosani


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.