Redirecţionează 3,5 % din impozitul pe venit pentru Asociația "100% pentru mediu". Termenul limită pentru trimiterea declarației la ANAF este 25 Mai. Completează declarația online și ne ocupăm noi de restul, durează 2 minute. Mulțumim!

acum 13 ani

Intrebari si raspunsuri »

Cum pot sa imi educ cainele ca sa ma asculte?

-E foarte increzut si cam face fite..

8 raspunsuri

Tu esti seful haitei?!…Pentru ca prea nu imi dau seama…Daca iti dai silinta vei reusi orice iti propui sa faci cu cainele,dar ai grija sa nici nu-l ranesti…cauta Cezar Milan pe net…iar daca nu te descurci…urmez eu!!!

Haita compusa dintr-un om si un caine? Ma apuca rasul :) Adica pleaca la vanatoare, mananca impreuna, se bat pe mancare, urla la luna? Cesar Millan e inept. Ca si toata teoria lui despre Pack Leader, care contrazice multe din ce stiu profesionistii de azi despre caini. Nu spun ca tot ce spune sau ce face el este gresit, dar nu exista o metoda Millan.
Cainii nu sunt nici increzuti, nici nu fac fite. Astea sunt atribute umane extrapolate in mod eronat la animale. De fapt, e vorba de un caine care nu cunoaste regulile si se comporta ca un lunatic pentru ca nu a fost invatat ca aceste reguli exista si ca respectarea lor ii aduce recompense (hrana, laude, afectiune etc.), pe cand incalcarea lor il priveaza de ele. Cainele nu este om, nu e lup, e caine.
Ai nevoie de un manual bun de dresaj sau de un dresor care sa iti arate cum trebuie sa faci cainele sa vrea sa te asculte, sa formeze echipa cu tine, prin metode pozitive de antrenament. Internetul iti poate oferi o sumedenie de informatii in acest sens. La urma urmelor, nici seria “Cesar si cainii” de pe National Geografic nu e chiar rea. Insa un necunoscator nu poate intelege ce e bun si ce e rau in “metoda” Millan. De fapt, o asemenea “metoda” nici nu exista.

pt marius munteanu…si-mi permit deja sa scriu cu litere mici…nu sa fac circ,ci o oarecare critica,si binenteles ca voi astepta un raspuns urgent…Cesar Milan,vorbeste despre psihologia canina si de altfel se implica in educarea OAMENILOR in ceea ce inseamna psihologia in general(facand abstract de faptul ca este diplomat),tocmai pentru a se intelege rolul omului si responsabilitatile lui in fata efectelor umanitati asupra naturii si a animalelor in timpul nostru.Asta fac si eu zilnic si de o viata,dar …..

Marius Munteanu 1 mai 2011 la 9:43 am

@ Cristian Mihai: imi cer scuze, am observat interventia ta cam tarziu. O sa iti dau un raspuns. Desigur, punctele noastre de vedere sunt diferite, dar asta nu inseamna ca nu putem argumenta. Eu sustin ca o metoda de dresaj trebuie sa fie relativ simpla si accesibila tuturor. Millan face imposibil asa ceva.

Marius Munteanu 2 mai 2011 la 3:11 pm

@ Cristian Mihai. Mi-am dat seama ca sunt prea multe obiectii pe care le-as putea aduce. Ele au fost formulate mai coerent aici:
http://www.avsabonline.org/avsabonline/images/stories/Position_Statements/dominance%20statement.pdf
Am citit Cesar’s Way si mi se pare o carte proasta, scrisa dupa fantasmagoriile unui taran (nu in sens peiorativ, ci om nascut la tara) din Mexic care crede ca are un “dar natural” de a simti “energiile” animalelor, termeni a caror vaguitate face imposibila repetarea lor. Daca un om de rand nu are aceste “daruri naturale”, aceste intuitii instinctive de care vorbeste Millan, ce solutie are? Sa isi abandoneze cainele? Eu cred ca are nevoie de o metoda rationala, care a dovedit clar ca are rezultate, care este compatibila cu datele stiintifice pe care le avem la dispozitie.
De altfel, avertismentul care apare pe NG de fiecare data ar trebui sa fie luat in serios: “Nu incercati aceste lucruri acasa fara ajutor din partea unui dresor calificat”. Multumesc! Asta trebuie facut, sa nu aplici “metoda” Millan!
Compara Dog Whisperer cu “It’s Me or The Dog”, un serial similar, al carei protagonista este Victoria Stilwell. Diferenta clara intre “metoda” lui Millan si trainingul pozitiv nu lasa loc de interpretari. M-as mira ca vreun dresor cu minime cunostinte despre teoria invatarii, despre etologie, despre psihologia canina, sa opteze pentru “metoda” Millan.
Sunt sigur ca Millan iubeste cainii. Nu este un ipocrit. Doar ca, daca ar fi sa ma duc la un medic, m-as duce mai degraba la unul calificat in medicina, decat la un brancardier. As fi curios sa vad ce s-a intamplat cu cainii “reeducati” de Millan dupa cativa ani.
Desigur, Dog Whisperer are si elemente pozitive. Dar ele pot fi reduse la teoriile conditionarii clasice si operatorii; prin urmare sunt perfect aplicabile fara fantasmagoriile lui. Despre dificultatea de a lucra cu stapanii cainilor stie orice dresor. Nimic nou. In plus, nu orice posesor de caine are un centru de reabilitare. Or, cand e vorba de “red-zone dogs”, Cesar duce cainii la Centrul sau. Aplica asta daca poti!
Posesorul de rand al unui caine nu poate discerne partea buna de partea controversata sau chiar eronata a explicatiilor si metodelor pe care le vehiculeaza Dog Whisperer. Exista alte metode perfect functionale, pe baza de recompensa si “positive reinforcement”. Nu cred ca in lumea de astazi este nevoie sa renuntam la ceea ce se stie clar prin experimentele facute de behavioristi ca Skinner si altii, in favoarea unor povesti cu zane. Eu nu imi doresc un caine “calm-submissive”. Adica un caine care sa ma respecte din cauza ca l-am adus in situatia de a nu avea de a alege (learned helplessness – esecul invatat). E nevoie de leadership? Desigur. Dar eu inteleg prin “leadership” o forma de parteneriat: sa determini cainele sa vrea coopereze cu tine, nu sa te respecte pentru ca nu are alternativa, pentru ca il covarsesti fizic si psihic. E usor sa ajungi de la metoda dominantei, propusa de Millan la abuz. Dar ea e mai “sexy”. Da bine la televizor.
In final, vreau sa asculti o prelegere tinuta de Ian Dunbar la Fora Tv. Concluziile le poti trage singur. http://www.youtube.com/watch?v=-pDFs33HYH8
Nu trebuie sa fii de acord cu mine Fiecare isi alege instrumentele. Dar viitorul, cu siguranta nu apartine stilului “fast food” propus de Cesar Millan. Stiinta psihologiei canine, metodele educatiei, dresajului evolueaza rapid. Iar Millan nu aduce nimic nou. Dimpotriva. Metoda lui, pe care eu nu o consider metoda, pentru ca nu poate fi reprodusa, este deja istorie.

Marius Munteanu 2 mai 2011 la 3:23 pm

http://www.huffingtonpost.com/sophia-yin/experts-say-dominance-bas_b_204482.html

eu sa stiti ca am rezolvat problema cu ajutorul lui cesar milan intra pe http://www.cesarsway.com unde poti sa i scrii o scrisoare cu ce ai nevoie sau dul la un curs de dresaj care coste destul de multi bani dar e garantat

la asta gresiti toti cesar milan e cu psihologia uite scrie pe net http://www.cesarsway ask cesar si da al patrulea sait si scriei tu personal te ajuta mult sa stii eu iam scris