acum 13 ani

Intrebari si raspunsuri »

Cum pot sa mi scap catelusa in varsta de 6ani castrata la 2 ani de incontineta urinara

Tinand cont k i-am administrat la decizia medicului veterinar propalin si degeaba. Ca tot ii curg picaturi de urina. Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra si va multumesc anticipat Ramona,

Un raspuns

Trebuie tinut cont de faptul ca exista si alte cauze ale incontinentei urinare: nu intotdeauna sterilizarea este cauza (poate fi o infectie a tractului urinar, probleme neurologice sau de alta natura). Sugestia mea este mai intai eliminarea altor posibile cauze.
Propalin (fenilpropanolamina) este unul dintre tratamentele de electie, avand ca efect cresterea tonusului musculaturii sfincterului uretral, dar nu este singurul.
In general, incontinenta urinara apare mai frecvent la catelele sterilzate, din cauza deficientei de hormoni estrogeni, care poate avea ca efect relaxarea sfincterului uretral. Se poate incerca o corectare a problemei prin administrare de hormoni estrogeni (numai la indicatia medicului veterinar si in cantitatile prescrise de acesta).
Am mai gasit, in diverse surse, tratamente alternative, anecdotice, fara sustinere stiintifica:
# Ceai de matase de porumb: (se toarna o cana de apa clocotita peste o lingura de matase de porumb uscata, se lasa 5 minute, apoi se strecoara. Din aceasta infuzie i se da, de doua ori pe zi, cate o lingurita la 10 kg greutate (2 lingurite la 20 de kg, 1/2 lingurita la 5 kg etc.) Se face tratament 10 zile, urmat de 5 zile pauza, apoi se reia ciclul.
# O alta metoda alternativa, de asemenea neconfirmata stiintific, ar consta in eliminarea completa a cerealelor din alimentatie (nu si a legumelor). Deoarece in majoritatea cazurilor bobitele pentru caini contin o cantitate substantiala de cereale, aceasta ar presupune inlocuirea hranei uscate pentru caini cu hrana preparata in casa, ceea ce presupune o buna documentare asupra nevoilor nutritionale ale unui caine.
In sfarsit, dat fiind ca picaturile de urina pot arde pielea, produc iritatii, se mai recomanda masuri igienice:
# tunderea parului din zona afectata;
# utilizarea (la recomandarea medicului) a unor creme topice cu proprietati antiinflamatorii si antibiotice, a pudrei pentru copii;
# obisnuirea catelusei sa poarte in casa chilotei (in care se face o gaura pentru coada), cu tampoane absorbante pentru retinerea picaturilor de urina.