29 Oct 2009

Folosirea incorectă a antibioticelor

Posesorii de câini bine intenţionaţi le administrează câteodată acestora antibiotice prescrise pentru uz uman sau pentru alte animale. Acest lucru nu trebuie făcut niciodată. Nu se pot administra toate tipurile de antibiotice tuturor raselor de câini, iar supradozarea poate avea efecte grave, dacă nu letale, pentru animalul dvs. de companie.

Penicilina poate cauza stări de vomă şi diaree în cazul consumului unei cantităţi mari. Pentru tratament, se va induce voma prin administrarea unei linguriţe de sirop de ipeca (Cephaelis ipecacuanha) sau 1 lingură de mixtură 1:1 de perhidrol cu apă. Apelaţi de urgenţă medicul veterinar.

Streptomicina poate cauza leziuni permanente ale nervilor. Semnele includ înclinarea capului şi rotirea în cerc. Înveliţi câinele într-o pătură şi apelaţi de urgenţă medicul veterinar.

Acidul nalidixic, prescris de obicei pentru infecţiile urinare umane, cauzează stări de vomă, hipersensibilitate, arcuirea spatelui şi pierderea echilibrului. Pot urma stări de convulsii şi comă. Se va induce voma prin administrarea unei linguriţe de sirop de ipeca (Cephaelis ipecacuanha) sau 1 lingură de mixtură 1:1 de perhidrol cu apă. Apelaţi de urgenţă medicul veterinar.Publicat de: IceDeath

Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.