7 Iul 2010

Gorila Cross River, o specie pe cale de dispariţie: Mai sunt doar 280 de exemplare

O asociaţie pentru protecţia mediului şi animalelor încearcă să construiască un sanctuar pentru aceste gorile din Camerun.

Gorila Cross River se luptă pentru supravieţuire, fiind ameninţată de defrişări, vânători şi de pierderea habitatului.

Fauna and Flora International (FFI) face un apel urgent pentru ajutorul celor 280 de gorile Cross River rămase. Asociaţia doreşte să înfiinţeze un sanctuar în Camerun, în pădurea Bechati-Lebialem.

Acest proiect face parte dintr-un program mai mare pentru protecţia celor 11 sub-grupuri ale acestei gorile, aflate într-o zonă la înălţimi mari, la graniţa dintre Camerun şi Nigeria.

Gorilele s-au retras în păduri inaccesibile pentru a scăpa de vânători şi de fermieri. Pentru masculi, însă, posibilitatea de a se mişca prin coridoarele forestire este extrem de importantă, pentru a ajunge la alte grupuri şi a se împerechea.

Fără această amestecare a genelor, gorilele nu vor mai putea naşte pui sănătoşi.

Cercetările duse de FFI arată că zona Bechati-Lebialem este un coridor crucial pentru gorilele Cross River, dar, în acest moment, nu este protejat de braconieri şi de defrişări.

Partenerul FFI din Camerun, Environmental and Rural Development Foundation, vrea să transforme Bechati-Lebialem într-un sanctuar pentru întreaga comunitate din zonă, care va crea şi noi slujbe pentru oamenii de acolo.

Cei care doresc să doneze pentru înfiinţarea sanctuarului şi să salveze specia de gorile Cross River, pot afla mai multe detalii pe site-ul www.FFIgorilla.org.

Sursa: Adoptiicaini.ro


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.