14 Mar 2010

Hingherii de la necropolă omoară câinii direct în stradă, în văzul lumii, susţine o organizaţie de protecţie a drepturilor animalelor

Joi, 11 martie, între orele 15.00 şi 17.00, în incinta Centrului de Medicină Preventivă, a avut loc o adunare, la care au participat specialişti ai acestui centru, în frunte cu medicul-şef, I. Pînzaru, reprezentanţi ai Regiei “Autosalubritate” şi vice-primarul V. Coteţ.

Reprezentanţii asociaţiei “ALGA” susţin că a fost interzis accesul reprezentanţilor organizaţiilor obşteşti de protecţie a animalelor la respectiva întrunire, deşi subiectul dezbătut constituia problema maidanezilor.

Organizaţia de protecţia a animalelor mai susţine că o asociaţie de veterinari voluntari din Marea Britanie (“Worldwide Veterinary Service”, WVS) a semnat, de curând, un contract cu Asociaţia “ALGA” şi ar fi dispusă să sterilizeze şi să vaccineze gratuit maidanezii din capitală. WVS a expediat miercuri, 10 martie, un fax adresat Primarului General de Chişinău, D. Chirtoacă, prin care confirmă intenţia sa de a trimite la Chişinău, în viitorul apropiat, o echipă de voluntari, cu tot cu medicamente şi echipamentul necesar.

Sursa: Unimedia


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.