13 Mar 2013

Iasi: Municipalitatea a intensificat campania de amendare a celor care curata dupa caini

Iasi: Municipalitatea a intensificat campania de amendare a celor care curata dupa caini

Iasi: Municipalitatea a intensificat campania de amendare a celor care curata dupa caini

Municipalitatea a intensificat campania de amendare a celor care nu au curatat excrementele patrupedelor pe care le plimba pe domeniul public. Numai de la inceputul acestei luni, politistii locali au amendat 30 de persoane si au atentionat alti 70 proprietari de patrupede cu privire la excrementele lasate pe domeniul public.

„In luna martie, politistii locali continua campania de avertizare si sanctionare contraventionla a persoanelor care plimba cainii pe strazile, esplanadele si parcurile din oras si nu respecta normele de curatenie prin strângerea excrementelor lasate de patrupede pe domeniul public. Cu aceasta ocazie, de la începutul lunii martie, lucratorii institutiei au sanctionat contraventional 30 de persoane pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Iasi cu numarul 172 din 2002, privind necuratarea de catre proprietarii câinilor a excrementelor lasate în locurile unde circulatia acestora este permisa”, a declarat Nicoleta Deciu, purtator de cuvant Politia Locala Iasi.

Proprietarii de animale care nu au respectat aceste reguli au primit amenzi cu valori cuprinse între 260 si 500 lei, iar peste 70 de persoane care plimbau animale de companie au fost atentionate cu privire la obligativitatea de a avea asupra lor materialele necesare pentru a curata excrementele lasate de catre patrupede.

Sursa: Renasterea


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.