7 Apr 2010

Noi tarife la Adăpostul pentru câini comunitari din Brasov

Serviciul Public de Gestionare a Animalelor a stabilit, cu aprobarea Consiliului Local, noile tarife minime pentru operaţiunile care incubă câinii comunitari. Ultima modificare a tarifelor s-a făcut în 2003. „Serviciul Public de Gestionare a Animalelor foloseşte pentru prinderea câinilor comunitari materiale sanitare şi echipamente pentru imobilizarea animalelor. Iar pentru ridicarea câinilor de pe domeniul public şi transportul acestora sunt folosite autoutilitare. Şi cum costul materialelor şi al echipamentelor, precum şi al combustibilului, al serviciilor de reparare şi întreţinere a autovehiculelor a crescut în ritm accelerat în ultimii ani a fost necesară acum o reaşezare a acestor tarife”, ne-a declarat Flavius Bărbulescu (foto), şeful Serviciului Public de Gestionare a Animalelor. De asemenea, pe timpul cât câinii comunitari sunt cazaţi la Adăpostul pentru câinii fără stăpân aparţinând Serviciului Public de Gestionare a Animalelor, aceştia trebuie hrăniţi, iar în cazul în care este nevoie, li se asigură tratament de specialitate. Costul hranei pentru animale de companie şi al medicamentelor de uz veterinar au crescut de asemenea în ultimii ani.
Conform hotărârii adoptate în şedinţa CL de luna trecută, pentru prinderea câinilor tariful este de 20 lei pentru fiecare exemplar, la care se adaugă 20 de lei de câine pentru transport, 40 de lei pentru tratament şi 10 lei pe zi pentru hrană.

Sursa: Buna Ziua Brasov


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.