5 Noi 2009

Ploieşti: „Târgul de adopţii” pentru câini va fi organizat bilunar

Municipalitatea ploieşteană a hotărât să organizeze această acţiune în mai multe cartiere din oraş
„Târgul de adopţii” va avea loc de două ori pe lună, urmând a fi organizat prin rotaţie în fiecare cartier din oraş. Reprezentanţii asociaţiilor pentru protecţia animalelor s-au întâlnit, astăzi, cu primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, şi l-au informat că lucrează la un recensământ al animalelor fără stăpân din localitate. Statisticile arată că, în prezent, în adăpostul din Parcul „Constantin Stere” sunt 600 de câini, alte 3.360 de animale sunt deţinute de ploieşteni, iar pe străzile din municipiu sunt aproximativ 1.500 de patrupede.

Iubitorii de animale i-au solicitat primarului să aloce fonduri pentru sterilizarea câinilor fără stăpân şi să ia măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de îngrijire a animalelor aflate în adăpost. La rândul său, edilul le-a solicitat acestora să elaboreze un plan de măsuri pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân.

Sursa: Adevarul


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.