acum 13 ani

Primăria Arad scoate la licitaţie activitatea de prindere, sterilizare, adăpostire sau eutanasiere a câinilor fără stăpân.

Primăria Arad scoate la licitaţie activitatea de prindere, sterilizare, adăpostire sau eutanasiere a câinilor fără stăpân.

Primăria scoate la licitaţie activitatea de prindere, sterilizare, adăpostire sau eutanasiere a câinilor fără stăpân.
Câinii vagabonzi vor fi ridicaţi de pe străzi, vor fi ţinuţi cel mult două săptămâni în adăpost, după care vor fi eliberaţi în „puncte izolate” ale oraşului, sterilizaţi. Cel puţin aceasta este intenţia municipalităţii. O firmă privată care dispune de spaţiu pentru adăpostirea animalelor se va ocupa de prinderea, sterilizarea, eutanasierea (dacă este cazul) şi eliberarea la marginea oraşului a câinilor vagabonzi. Autorităţile au anunţat organizarea unei licitaţii pentru achiziţia de servicii de gestionare a câinilor fără stăpân. Primăria Arad este dispusă să plătească zeci de mii de euro pentru soluţionarea problemei patrupedelor.
Şapte zile
Contractul, pentru care Primăria este dispusă să plătească o sumă de până la 210 mii de lei (echivalentul a peste 50.000 de euro), prevede prinderea şi adăpostirea câinilor, tratamente veterinare necesare, asigurarea hranei, eutanasierea animalelor care suferă de afecţiuni incurabile. Firma câştigătoare se va ocupa de popularizarea adopţiei şi a responsabilităţii faţă de animalele de companie şi de lucruri mai puţin plăcute: colectarea de pe domeniul public şi de la gospodăriile private a cadavrelor de animale.
Două echipaje
Ofertanţii participanţi la procedură vor avea obligaţia să asigure un număr minim de două echipaje pentru capturarea animalelor. Angajaţii vor fi dotaţi cu crose telescopice prevăzute cu un laţ, cuşti cu momeală ce vor fi utilizate pentru capturarea animalelor şi arme cu săgeţi ce conţin substanţe tranchilizante. Acţiunile de prindere a câinilor fără stăpân vor fi organizate timp de 8 ore zilnic, în zilele lucrătoare ale săptămânii.
Condiţii pentru animale
Firmele participante la licitaţie vor trebui să facă dovada deţinerii unui spaţiu de adăpostire pentru animalele fără stăpân capturate suficient pentru cazarea a cel puţin 200 de animale. Acest spaţiu va cuprinde atât cuşti individuale şi comune, betonate, cât şi cuşti de triaj în care vor fi cazate animalele capturate înainte de examinarea acestora de către medicul veterinar.
Linie telefonică
Arădenii vor putea sesiza telefonic prezenţa pe domeniul public a animalelor fără stăpân, societatea câştigătoare a licitaţiei având obligaţia de a asigura o linie telefonică pentru acest lucru.
În 30 de minute
Perioada maximă în care un echipaj se va deplasa în zona din care a fost primită o sesizare cu privire la prezenţa câinilor fără stăpân este, potrivit cerinţelor din caietul de sarcini, de 30 de minute de la înregistrarea acesteia în cursul programului de lucru normal şi cel mult o oră în afara orelor de lucru.

4 comentarii

Rog sa organizati si in arad targuri de adoptii ca peste tot prin tara se face asa, numa la noi se arunca cainii in custi pline de materii fecale si se asteapta sa se infecteze cainii intre ei. daca ati face chestia asta cu targul de adoptii macar o data pe luna, numarul maidanezilor s-ar diminua considerabil. Ce sa mai zic de sterilizari gratuite? Toti cainii trebuiesc sterilizati… s-a mai spus chestia asta de nenumarate ori, sterilizarea este mai putin costisitoare decat eutanasia…

In Arad se organizeaza 1-2 evenimente publice de adoptii in fiecare luna. http://www.animed.ro/arad/animed.php?act=viewdoc&docid=5&la=1

Noi am cerut licitatia, dar aceasta nu a avut loc decat pe hartie. Desi ni s-a promis ca se va organiza. S-a semnat pe ascuns tot cu Gospodarirea Comunala Arad. Pe http://www.e-licitatie.ro nu a aparut nimic. Primaria municipiului Arad a alocat 420.000 lei pe anul acesta pt gestionarea animalelor fara stapan. Anul trecut 450.000 lei. http://www.animed.ro

Oricine poate aplica pentru acest proiect?