1 Mai 2010

Protest faţă de decizia de a eutanasia câinii maidanezi, în Capitală (VIDEO)

Propunerea de eutanasiere a câinilor maidanezi a inflamat din nou spiritele Peste 300 de oameni au protestat vineri în Capitală faţă de ideea prefectului. O idee criminală, care trimite România în evul mediu, spun reprezentanţii ONG-urilor pentru protecţia animalelor.

Înarmaţi cu pancarte şi bannere, iubitorii de animale s-au adunat din toată ţara pe trotuarul din faţa prefecturii. Propunerea prefectului Capitalei, de a ucide câinii fără stăpân, a stârnit o adevărată revoltă.

Oamenii spun că este vorba despre o soluţie criminală şi foarte scumpă. O sterilizare costă 20 de euro, iar o eutanasiere de trei ori mai mult.

„Singura soluţie este să continuăm să-i castrăm şi în cinci ani nu vor mai fi câini pe străzile din România” spun reprezentanţii ONG-urilor.

Apărătorii patrupedelor vor protesta din nou în Capitală pe 8 şi 9 mai. Spun că nu se vor opri din proteste decât atunci când guvernul va da o lege care să protejeze maidanezii.

Sursa: Antena 3


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.