acum 14 ani

Intrebari si raspunsuri » ,

Se poate muri de la capusa?

Pisica mea a fost muscata de o capusa acu cateva zile… Apoi a disparuth …Nu a mai venith de 5 zile:(( deci se poate buri de la o capusa… ca asa ea a mai plecath de acasa si odata a venit dupa 2 luni…

7 raspunsuri

da, se poate muri daca nu ii scoti capusa

da daca are ciinele dar depinde si cit de mare ii capusa si unde este situata dute la un veterinar

Daca observi ca ai o capusa in primul rand trebuie sa dai cu spirt,parfum sau un dezinfectant direct pe locul unde a penetrat,sa lasi sa actineze 10 min si doar apoi sa o extragi din tegument.Trebuie sa fii atenta sa o scoti cu cap cu tot,capul este mic,dar nu se moare din asta, dar daca ramane capul acolo exista riscul sa se infecteze si sa migreze in sist.circulator,in sange.In cel mai rau caz se poate extirpa chirurgical dar nu doare se face o incizie mica, nu te speria .Daca reusesti sa o scoti singura sa nu te ingrijoreze daca ramane o roseata mica in locul respectiv,va trece in cateva zile.Si nu te speria ,nu se moare din asta si nu se ia neaparat de la catei sau pisici,capusele sunt in iarba,pe sol dar prefera blanita animalelor si se gasesc mai ales acolo unde exista sau au trecur turme de oi.

In aceste conditii, nu exista nici o legatura intre capusa si disparitia pisicii; la babesioza nu se moare asa, subit; in schimb, pisicile care au acces afara si sunt necastrate, nevaccinate si nedeparazitate sunt predispuse la tot felul de boli si accidente.

nas crede pe mine tot ma muscat o capusa si vatca nam murit ptc dac pui scociu pe capusa o poti lua de pe mina

IN ANUMITE CAZURI , DA !
Capusele sunt paraziti artropozi care se hranesc cu sangele vietuitoarelor de care se ataseaza. Capusele sunt atrase de caldura si miscare, atasandu-se deseori de mamifere, inclusiv caini. Acesti paraziti prefera sa se ascunda in iarba inalta sau pe plantele din zone impadurite, unde isi asteapta viitoarea “gazda”. Odata ce s-au atasat de un corp, capusele vor incepe sa se hraneasca timp de cateva ore sau chiar zile.

In cazul cainilor, capusele prefera sa se ataseze in zone cu putin par, precum interiorul urechilor, intre degete sau in pliurile blanii. Majoritatea speciilor de capuse vor trece prin patru etape de viata – ou, larva, nimfa si adult. In toate stadiile, in afara de ou, capusele au nevoie de o “gazda” pentru a se hrani cu sange. In functie de specie, capusele pot trai intre cateva luni si cativa ani iar femelele pot depune mii de oua odata.
semne: voma, anemie, urina de culaore rosie, febra, lipsa poftei de mancare, diaree intermitenta, slabire, letargie. La examenele clinice si paraclinice se mai poate observa splenomegalia, insuficienta hepatica si / sau renala.
Dupa infestarea gazdei, parazitul distruge celulele rosii, aceasta determinand aparitia diferitelor semne clinice:
– anemia
– splenomegalie si hepatomegalie
– letargie
– icter
– mucoase palide
– la caini – febra (la pisici nu a fost intalnita)
– vasodilatatie, tahicardie
– urina hemoragica
Mai multe , poti gasi si aici :
http://caniche-poodles.blogspot.com

Si eu am capatat o capusa.Mai intii am pus o sticluta cu ulei deasupra locului ca s-o sufoc,apoi dupa vreo 20-30 min am scos-o deja moarta si tot cu capul ei.