acum 8 ani

Intrebari si raspunsuri »

Tuse de canisa/pneumonie/ ???

Buna,am o cățelușa din ecarisaj luată,tuseste este apatică,nu mănâncă,are secreții nazale purulente.I-am făcut 3 radiografii,am fost la peste 5 doctori,dar nimeni nu a reușit să îi de-a un tratament ok.Ne-au spus că s-ar putea să aibă: viermi la inima,tumoare la plămâni,probleme cu inima/ventricul….etc toți dădeau alt diagnostic.O țin așa de 1 an de zile fără ca măcar tusea să îi treacă.Nu mai stiu ce sa fac.Va rog să mă ajutați.Mentionez ca i-am făcut vaccinul contra tusei de canisă după ce au început episoadele de tuse(episoade care sunt si de 20 de ori pe zi: tuse gravă,incearca să expectoreze dar nu are ce,tuseste si când bea apă)

3 raspunsuri

Daca i s-au facut tot felul de tratamente pentru tuse de canisa si nu a mers, cel mai probabil ar fi vorba despre o forma alergica.
Vezi cu ce speli pe jos, ce detergent folosesti, daca parfumezi casa cu ceva (betisoare parfumate sau pufuri), daca ai mucegai pe undeva, praf, polen, flori de apartament unde sta cainele, curenti de aer, etc….
http://www.pet-stuff.ro/cabinet-veterinar-sfaturi-utile/frigul-si-curentii-de-aer-le-pot-cauza-bronsita-cainilor

uite si un antibiotic impotriva afectiunilor respiratorii:SYNULOX
http://www.vetexpert.ro/medicamente-veterinare/antibiotice-tablete/antibiotice-tablete-c115/synulox-tablete-p442.html

http://www.msd-animal-health.ro/Products/nobivac-kc/020_prospect_produs.aspx

VACCIN NAZAL- Novibac- acesta i s-a administrat?

http://www.petsmile.ro/?p=86

: Insuficienta cardiaca congestiva….
Pentru ca m-am mai linistit un pic dupa pierderea grea suferita, pot sa trag niste concluzii legate de aceasta boala care afecteaza foarte multi caini de talie mica si are un final ce poate fi doar amanat. Nu ignorati tusea canina si nu acceptati ca ea poate fi doar rezultatul unei simple viroze. Trebuie investigata inima, EKG, ecografie, radiografie toracica (daca diagnosticul de insuficienta cardiaca congestiva e pozitiv) si trecut de urgenta la un tratament care sa-i lungeasca viata cat de mult se poate. Vetmedinul nu trebuie sa lipseasca. E de preferat digoxin-ului. Ceea ce va face insa diferenta, este tratamentul complementar cu diuretice si suplimente si dieta hiposodica cardiaca. Alegerea diureticului potrivit este esentiala. Aici poate am gresit pentru ca nu i l-am administrat zilnic, ci doar in crizele de tuse. Furosemidul este un diuretic de ansa, foarte eficace, dar necrutator cu potasiul. Trebuie verificat nivelul K macar odata la 2 luni, daca se opteaza pentru furosemid. Spironolactona, desi ajunge la concentratia plasmatica optima dupa o administrare de 3-4 zile, cruta potasiul. Pananginul va completa necesarul de K si magneziu care se pierd prin diureza. In fine, crutarea de la efort, suplimente ce contin Omega 3, coenzima Q10, L-carnitina completeaza un tratament menit sa mareasca speranta de viata a celui pe care il consideram ca un membru al familiei si de care ne-am atasat atat de mult incat, atunci cand il pierdem suferim enorm de mult! Speranta medie de viata in cazul acestui diagnostic este de cca. 4,2 luni, conform unor studii. Au fost insa multe cazuri de supravietuire si de 5-8 ani cu un tratament ajustat si corect aplicat.
Undeva, acolo, in raiul animalutelor, poate ca si lui Betty ii e dor de noi asa cum ne e noua de ea…..