23 Dec 2011

Ungaria: Polemica dupa ce Parlamentul a votat o taxa pentru proprietarii de caini. Taxa, valabila doar pentru animalele care nu fac parte din „rase traditionale maghiare”

caine de vanatoare

Guvernul de la Budapesta este in centrul unei noi polemici dupa ce Parlamentul a aprobat o initiativa privind modificarea legii protectiei animalelor, scrie Le Monde. Practic, schimbarea legii aduce o taxa pe care trebui sa o plateasca proprietarii de caini, cuprinsa intre 6.000 (echivalentul a aproximativ 20 de euro) si 20.000 de forinti (65 de euro), in functie de potentiala agresivitate a rasei din care face parte animalul.

Legea impusa de Guvernul conservator de la Budapesta (controlat de Partidul Fidesz) prevede insa scutirea de la plata taxei a cetatenilor care detin caini apartinand unor rase traditionale maghiare. Legea este criticata si de veterinarii ungari, ingrijorati ca tara lor s-ar putea confrunta cu fenomenul abandonului unui numar important de animale, din cauza noii taxe.

In plus, multi veterinari din tara vecina si-au exprimat ingrijorarea din aceasta cauza, aratand ca in Romania si Ucraina numarul mare al cainilor fara stapan de pe strazi reprezinta deja o problema.

Ungaria a impus deja o serie de taxe controversate, printre care „taxa hamburger” pentru alimentele cu un continut ridicat de grasimi, taxe pentru banci, companiilor de telecomunicaţii sau energie.

Sursa: Hotnews


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.