Redirecţionează 3,5 % din impozitul pe venit pentru Asociația "100% pentru mediu". Termenul limită pentru trimiterea declarației la ANAF este 25 Mai. Completează declarația online și ne ocupăm noi de restul, durează 2 minute. Mulțumim!

acum 14 ani

Intrebari si raspunsuri » ,

Vreau sa iau un caine ciobanesc german la bloc, am nevoie de acordul vecinilor?

Am un ciobanesc german, destul de agresiv (apara proprietatea, pe strada este cuminte) pe care as vrea sa il iau cu mine la bloc, in Bucuresti. Intrebarea mea este, fiind un caine mare, voi avea nevoie de acordul vecinilor de etaj, al asociatiei de proprietari sau al tuturor vecinilor de scara? Stiu ca va trebui sa platesc ca il tin la bloc o taxa, dar as vrea sa stiu daca pot sa il aduc fara acord sau trebuie sa am acordul initial. Este obisnuit sa stea in casa, am botnita la el ( nu e insa obisnuit sa o poarte :( ) si tot ce ii trebuie.

23 raspunsuri

Depinde de statutul intern al blocului, daca este, sau trebuie ceruta aprobarea locatarilor.Nu stiu daca este suficient quorum-ul…Aici sunt alte legi, iar italienii sunt mari iubitori de animale. cred ca important e sa nu latre, mai ales noaptea. Succes.

Nu, nu ai nevoie de acceptul vecinilor. Incearca sa-l educi sa nu latre, iar cand il vei scoate la plimbare du-l undeva mai departe de bloc, pentru a nu atrage privirile celor ce nu iubesc animalele. Oricum trebuie sa fi pregatita si pt comentariile vecinilor, ca asa e la noi. CIneva tot se va trezi sa-si arate "coltii". Eu am 6 caini, au venit peste mine de la primarie si de la politie, dar nu au ce sa-mi faca. Sa fie la zi cu tratamentele, e deasemenea important. Ce taxa sa platesti pt ca il tii la bloc???

nu ai nevoie de accordul nimanui ..numai sa nu faca galagie sa ii deranjeze atat

nu ai voie de acord atata timp cat nu face nimeni reclamatie, din proprie experienta iti spun in momentul in care unul dintre vecini te reclama e cale lunga pana o scoti la capat, ai nevoie de semnaturi de la fiecare apartament din scara,pentru a primi acordul asociatiei de proprietari si de acolo pleci la primarie unde trebuie sa il declari, eu am avut nevoie si de mirocip desi cainele avea tatuaj in ureche.

Teoretic…ai nevoie de acordul vecinilor,dar totusi…daca ai vecini “in regula” ,iar cainele este ok si nu sunt incidente nu ai de ce sa`ti faci probleme.
Nu trebuie sa platesti absolut nici o taxa,nu te poate obliga nimeni sa dai bani pentru ca tii un caine in apartament,fie el bichon,fie ciob caucazian.

Nu iti trebuie acordul cuiva. Si aceea taxa pe care unii administratori o percep, este ilegala, dar ca sa dovedesti asta e multa bataie de cap si pierdere de timp, asa ca mai bine o platesti. Ai grija sa nu latre perioade lungi de timp cand nu esti acasa. C.G. are un latrat puternic si din ce am vazut la Tv, au gasit astia o gaselinita cu decibelii produsi de caini. Am inteles ca se dau amenzi pe chestia asta.

Nu ai nevoie de acordul nimanui atata vreme cat animalul sta in apartamentul tau. Taxa aceea este un abuz din partea respectivei asociatiei de proprietari.
Am tinut in apartament 8 caini – legea nu limiteaza numarul animalelor detinute de o persoana fizica. Nimeni nu te poate obliga sa iti abandonezi cainele sau sa apelezi la ablatia corzilor vocale, din contra. Nu exista o baza nationala de date, deci nu trebuie sa declari nimic.

nu cred..dak are botnita si il tii in lesa cand iesi cu el pe strada e ok;)

Sunt de acord cu raspunsul d-nei/d-rei Popa Maria.Cu cat ii bagi in seama pe cei din asociatiile de proprietari cu atat isi asuma merite necuvenite.Nu sunt de acord cu plata intretinerii intrucat suntem contorizati pe orice consumam asa ca banii aceea n au cum sa-i justifice daca cerem chitante fiscale.In concluzie, luati-va cainele lasati-l sa latre daca are motiv ,ca si noi suportam pe cei care fac chefuri fripturi sub geam ,scandaluri etc

Cu parere de rau , raspunsurile de mai sus sunt gresite : pentru a detine animale de companie in apartament este nevoie (in mod legal) de acordul asociatiei de proprietari ; sunt necesare semnaturile tututror vecinilor . Taxa este ilegala.
Se spune mai sus ca nu exista un numar limita al animalelor detinute : ba exista : 3 animale( mari)/apartament . Toate acestea sunt specificate in legislatie . Trebuie doar sa treci peste lene si sa cauti pe net (daca nu vrei sa mergi direct la primarie sa intrebi) .
La orice reclamatie facuta din partea vecinilor , comunitarii vin in control.
Cainii de talie mare (chiar daca sunt blanzi) sunt obligati sa poarte botnita din momentul in care parasesti apartamentul . Lesa , de asemenea , este obligatorie .
Nu uita : chiar daca este bland si dresat , un caine mare , este OBLIGAT sa poarte botnita !

Nu stiu sa iti spun din punct de vedere al legislatiei daca exista o lege clara pt asa ceva. Poate exista, insa eu as sigera ca normal si omenesc asa ar fi, sa fie cerupa parerea vecinilir sau macar sa fie anuntati, pt ca un caine, daca mai e si agresiv, e posibil sa deranjeze. Eu insa iti pot spune ca am crescut de mica caini in apartament, caini de talie mare vreau sa spun, si nu am avut probleme. Ii educam si nu a fost cazul sa am probleme din cauza lor. Se mai intamla sa latre, dar rar pt ca stiau ca nu au voie. De muscat vecini sau lucruri de genul acesta nu am patit.

pacat ca oameni care nu au habar de situatie se simt in masura sa dea sfaturi, ar trebui sa va abtineti daca nu v-ati intalnit cu asa ceva, eu inteleg ca ati fost norocosi si ati avut parte de vecini cumsecade dar cazurile voastre sunt mai speciale, legea spune total altceva si voi va intreceti sa o contraziceti, se pare ca Oana_S este singura care stie despre ce e vorba…. intereseaza-te la primarie si vei afla exact modul in care poti sa cresti cainele in apartament.

Eu am un Rottweiler in apartament si stau la etajul 3. Tuturor vecinilor ii este frica de el, insa nimeni nu s-a plans la politie sau la primarie de el. Deoarece, cand il scot afara il scot cu botnita, zgarda, lesa (chiar daca ma intalnesc cu vecinii pe scara si se lipesc de zid cand trec pe langa ei cu cainele). Insa nu este obisnuit sa latre, nici cand bate cineva la usa (asa ca daca vrea cineva sa intre nepoftiti la mine in apartament, va avea o surpriza placuta :)). De latrat, latra cand aude afara un caine sau pe casa scarii daca aude vre-un sunet ciudat, de exemplu vecinii care tipa sau urca la 3 noaptea scarile. Insa nimeni nu mi-a cerut nici o taxa de platit pe el, nu mi-a cerut absolut nimic. Nu raspunde casa scarii de cainele meu sau de apartamentul in care locuiesc. Atata timp cat nu deranjeaza ( ma refer sa urle cand nu sunt acasa sau sa latre non-stop), nu au ce sa-mi faca. Nu am strans nici o semnatura si de cand ma stiu am avut caini in bloc si pisici asa ca parerea mea este ca nu trebuie sa aiba grija vecinu de pe scara de ce am eu in partament, atata timp cat nu traiesc la ei in apartament.
Fara botnita macar pe casa scarii nu pleca, ca atunci ar fi un motiv de a depunde plangere, chiar daca pare bland, unora le este frica de caini si nici un caine nu stii niciodata cum poate reactiona la un om strain. Eu a trebuit sa-i bag cip si sa-l inscriu la politie deoarece se afla in categoria cainilor agresivi si platesc o taxa de 15 lei pe an, nu stiu daca si Ciobanestii Germani sunt in aceasta categorie, dar ar trebui sa te interesezi la politie, ceea ce stiu eu este:
Ordonanta de urgenta nr. 55 din 30 aprilie 2002 privind regimul de detinere al câinilor periculosi sau agresivi.
In temeiul prevederilor art., 114 alin. (4) din Constitutia României, Guvernul României adopta prezenta ordonanta de urgenta.

CAPITOLUL l
Dispozitii generale
Art. 1. – În sensul prezentei ordonante de urgenta, prin câini periculosi se întelege câinii apartinând urmatoarelor rase, grupate în doua categorii, dupa cum urmeaza:
a) categoria l: câinii de lupta si de atac, asimilati prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog si metisii lor;
b) categoria a ll-a: câinii din rasele Staffordshire Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitane, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso si metisii lor.
Art. 2. – (1) Prin câini agresivi se întelege:
a) orice câine care, fara sa fie provocat, musca sau ataca persoane ori animale domestice în locuri publice sau private;
b) orice câine care participa la lupte între câini sau care a fost antrenat în acest scop.
(2) Nu intra în categoria câinilor agresivi definiti la alin. (1):
a) orice câine care ataca sau musca o persoana care a patruns fara drept, în orice mod, într-o proprietate privata sau publica protejata de acel câine;
b) orice câine folosit de unitatile de politie, jandarmerie, de alte unitati militare, de unitatile vamale sau de serviciile publice de securitate, protectie si paza, chiar daca, aflându-se în misiune, a atacat sau a muscat o persoana.
CAPITOLUL II
Obligatiile detinatorilor de câini si conditiile detinerii acestora
Art. 3. – (1) Proprietarii sau detinatorii temporari ai câinilor prevazuti la art. 1 au urmatoarele obligatii:
a) sa aiba vârsta minima de 18 ani;
b) sa aiba capacitate deplina de exercitiu;
c) sa nu fi fost condamnati pentru savârsirea unei infractiuni contra persoanei.
(2) Proprietarii sau detinatorii temporari ai câinilor prevazuti la art. 1 si la art. 2 alin. (1) au obligatia sa înregistreze câinii la Asociatia Chinologica Româna, afiliata la Federatia Chinologica Internationala, si sa inscriptioneze în mod vizibil, la intrarea în apartament sau în imobil ori pe împrejmuirea aferenta imobilului respectiv, avertismentul “Câine periculos” sau, dupa caz, “Câine agresiv”, printr-o placuta având dimensiunile de cel putin 15 x 25 cm.
Art. 4. – (1) Proprietarii de câini prevazuti la art. 1 au obligatia sa depuna la sediul politiei în a carei raza este situat imobilul în care este detinut câinele o adeverinta în fotocopie, eliberata de Asociatia Chinologica Româna, afiliata la Federatia Chinologica Internationala, din care sa rezulte încadrarea câinelui în categoriile prevazute la art. 1, precum si o declaratie pe propria raspundere cuprinzând urmatoarele date:
a) numarul de identificare al câinelui, aplicat prin tatuare sau microcip;
b) efectuarea vaccinarii antirabice si a rapelurilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare;
c) efectuarea sterilizarii câinilor prevazuti la art. 1 lit. a);
d) existenta unei asigurari de raspundere civila pentru eventualele pagube produse de câinii prevazuti la art. 1
lit. a).
2) în cazul schimbarii adresei imobilului mentionat la alin. (1) proprietarii de câini încadrati la art. 1 au obligatia sa depuna în termen de 48 de ore, la sediul politiei în a carei raza se afla noua adresa, documentele prevazute la alin. (1).
(3) Pierderea sau decesul unui câine încadrat la art. 1, precum si înstrainarea câinilor încadrati la art. 1 lit. b) vor fi declarate în termen de 48 de ore la sediul politiei în a carei raza se afla imobilul de detinere al câinelui.
Art. 5. – Prevederile art. 3 si 4 nu se aplica unitatilor de politie, jandarmerie, celorlalte unitati militare, vamilor si serviciilor publice de securitate, protectie si paza.
Art. 6. – (1) Accesul câinilor prevazuti la art. 1 lit. a) în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, precum si în alte locuri publice, cu exceptia drumurilor publice si a cailor de acces catre acestea, este interzis.
(2) Accesul câinilor prevazuti la art. 1 lit. a) în partile comune ale imobilelor în care sunt detinuti, pe drumurile publice si pe caile de acces catre acestea este permis numai daca acestia poarta botnita si sunt tinuti în zgarda si lesa sau ham de catre proprietar ori de catre detinatorul temporar.
(3) Stationarea câinilor prevazuti la art. 1 lit. a) în partile comune ale imobilelor prevazute la alin. (2) este interzisa,
(4) Accesul câinilor prevazuti la art. 1 lit. b), precum si al câinilor din rasele Ciobanesc Belgian Malinois, Ciobanesc German, Dobermann, Presa Canario, Ciobanesc de Asia Centrala Komondor, Kuvasz, Schnauzer Urias si metisii lor în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, în locurile publice, precum si în partile comune ale imobilelor este permis numai daca acestia poarta botnita si sunt tinuti în lesa de catre o persoana care îndeplineste conditiile prevazute la art. 3 alin. (1). în locurile special amenajate pentru câini accesul câinilor prevazuti în prezentul alineat este permis fara botnita si fara lesa.
Art. 7. – Dresajul si antrenamentul câinilor prevazuti la art. 1 sunt permise numai în centre speciale, stabilite prin hotarâre de catre consiliile comunale, orasenesti, municipale sau ale sectoarelor municipiului Bucuresti.
Art. 8. – Se interzice:
a) organizarea luptelor între câini, antrenarea câinilor în acest scop si participarea cu câini la astfel de lupte, indiferent carei rase îi apartin câinii;
b) importul sau comercializarea câinilor prevazuti la art. 1 lit. a);
c) reproductia câinilor prevazuti la art. 1 si la art. 6 alin. (4), care nu au acte de origine recunoscute de Asociatia Chinologica Româna, afiliata la Federatia Chinologica Internationala;
d) abandonarea câinilor prevazuti la art. 1, art. 2 alin. (1) si la art. 6 alin. (4).
Art. 9. – (1) Câinii prevazuti la art. 1 lit. a), indiferent de sex, vor fi obligatoriu sterilizati.
(2) Sterilizarea câinilor va fi confirmata în carnetul de sanatate de catre medicul veterinar care a efectuat interventia.
(3) în termen de 60 de zile de la data intrarii în vigoare a prezentei ordonante de urgenta proprietarii sau detinatorii temporari ai câinilor prevazuti la art. 1 lit. a) sunt obligati sa îi sterilizeze, pe cheltuiala proprie.
Art. 10. – (1) în cazul câinilor prevazuti la art. 2 alin. (1), organele de politie, la sesizarea unei persoane sau a reprezentantului legal al acesteia ori din oficiu, avertizeaza proprietarul sau detinatorul temporar al câinelui sa ia toate masurile pentru prevenirea comportamentului canin agresiv.
(2) Daca proprietarii sau detinatorii temporari ai câinilor prevazuti la art. 2 alin. (1) nu iau masurile prevazute la alin. (1), politia poate dispune plasarea câinelui într-un adapost, potrivit dispozitiilor art. 15 alin. (2), în cazul în care pericolul avut în vedere se mentine.
(3) Cheltuielile generate de întretinerea câinelui aflat sub supraveghere se suporta de catre proprietar sau de detinatorul temporar al câinelui.

CAPITOLUL III
Infractiuni si contraventii
Art. 11. – (1) Neluarea masurilor de prevenire a atacului canin de catre proprietarul câinelui sau de detinatorul temporar al acestuia asupra unei persoane constituie infractiune si se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
(2) Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate.
Art. 12. – (1) Fapta persoanei de a determina în orice mod atacul câinelui, apartinând oricarei rase, asupra unei persoane, daca a avut ca urmare o vatamare, constituie infractiune si se pedepseste conform art. 181-183 din Codul penal.
(2) Daca fapta prevazuta la alin. (1) a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani.
Art. 13. – Importul sau comercializarea câinilor din rasele prevazute la art. 1 lit. a) constituie infractiune si se pedepseste cu închisoare de la 2 ani la 7 ani si confiscarea acestora.
Art. 14. – Fapta persoanei de a organiza lupte între câini, de a-i pregati în acest scop, precum si de a participa cu câini la astfel de lupte constituie infractiune si se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Art. 15. – (1) în cazul infractiunilor prevazute la art. 11 si 12 câinii se confisca de catre politie, cu sprijinul personalului instruit în acest sens, angajat al consiliilor locale, în termen de cel mult doua zile de la ramânerea definitiva a hotarârii de condamnare.
(2) Câinii prevazuti la alin. (1) vor fi cazati în adaposturile Serviciului pentru gestionarea câinilor fara stapân, în vederea plasarii lor în grija organizatiilor pentru protectia animalelor, care vor proceda conform reglementarilor proprii.
Art. 16. – Masura confiscarii prevazuta la art. 13 consta în capturarea, transportarea si pastrarea câinelui în adaposturile serviciilor pentru gestionarea câinilor fara stapân. Masura se dispune în conditiile legii de catre agentul constatator si se executa de catre personalul angajat al consiliilor locale, instruit în acest sens. Pastrarea si adoptia câinilor se fac în conditiile reglementarilor legale.
Art. 17. – Nu se pedepsesc infractiunile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta daca victima actelor incriminate a patruns fara drept, în orice mod, într-o proprietate privata sau publica protejata de câine ori daca interventia câinelui a fost determinata de apararea proprietarului sau a detinatorului temporar, victima iminenta a unei infractiuni de violenta savârsite împotriva sa.
Art. 18. – (1) Constituie contraventii urmatoarele fapte:
a) neluarea masurilor de prevenire a atacului canin de catre proprietarul sau detinatorul temporar al câinelui daca fapta s-a soldat cu ranirea sau cu uciderea unui animal domestic;
b) neanuntarea la politie a pierderii sau a decesului câinilor prevazuti la art. 1, de catre proprietar sau de catre persoana care îi are în paza, în termen de 48 de ore de la constatare;
c) nerespectarea prevederilor art. 3 si ale art. 4 alin. (1) si (2);
d) nerespectarea prevederilor art. 7, art. 8 lit. c) si ale art. 9;
e) nerespectarea prevederilor art. 6;
f) nerespectarea art. 8 lit. d).
(2) Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza cu amenda, dupa cum urmeaza:
a) cele de la lit. a) si b), cu amenda de la 1.000.000 lei la 5.000.000 lei;
b) cele de la lit. c) si d), cu amenda de la 5.000.000 lei la 15.000.000 lei;
c) cele de la lit. e) si f), cu amenda de la 15.000.000 lei la 30.000.000 lei.
Art. 19. – (1) Fapta persoanei care produce câinelui, în orice mod, o suferinta nejustificata ori îl provoaca la reactii agresive constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10.000.000 lei la 20.000.000 lei.
(2) în cazul prevazut la alin. (1) proprietarul sau detinatorul temporar al câinelui provocat este absolvit de orice raspundere.
Art. 20. – (1) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii politiei sanitare veterinare si de catre personalul anume desemnat din cadrul Ministerului de Interne.
(2) Contraventiilor prevazute la art. 18 si la art. 19 alin. (1) le sunt aplicabile dispozitiile Ordonantei Guvernului DL.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 150/2002, inclusiv ale art. 28 alin. (1).

CAPITOLUL IV
Dispozitii tranzitorii si finale
Art. 21. – (1) în termen de cel mult 18 luni de la data intrarii în vigoare a prezentei ordonante de urgenta câinii vor fi în mod obligatoriu identificati si înregistrati potrivit normelor stabilite prin ordin al ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor, emis în termen de 30 de zile de la data intrarii în vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
(2) Proprietarii sau detinatorii temporari de câini care pot fi încadrati la art. 1 au obligatia de a prezenta câinii la Asociatia Chinologica Româna, afiliata la Federatia Chinologica Internationala, în termen de 30 de zile de la data intrarii în vigoare a prezentei ordonante de urgenta, în vederea evaluarii si încadrarii lor în una dintre categoriile prevazute la art. 1.
(3) Pâna la înfiintarea Autoritatii de Supraveghere Chinologica câinii mentionati la art. 1 vor fi înregistrati si identificati prin tatuaj, pe cheltuiala proprietarului sau a detinatorului temporar, de catre asociatia prevazuta la alin. (2), mentionându-se codul în carnetul de sanatate si în adeverinta eliberata.
(4) Câinii încadrati la art. 1, lasati în libertate si care nu pot fi identificati, vor fi capturati de catre serviciile pentru gestionarea câinilor fara stapân si vor fi eutanasiati conform dispozitiilor legale.
Art 22. – În termen de 60 de zile de la data intrarii în vigoare a prezentei ordonante de urgenta proprietarii sau detinatorii temporari ai câinilor prevazuti la art. 1 sunt obligati sa depuna la sediul politiei declaratia prevazuta la art! 4.
Art. 23. – (1) în termen de 30 de zile de la data intrarii în vigoare a prezentei ordonante de urgenta se înfiinteaza Autoritatea de Supraveghere Chinologica în subordinea Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor.
(2) Regulamentul de organizare si functionare al Autoritatii de Supraveghere Chinologica va fi aprobat în termen de 30 de zile de la înfiintarea acesteia, prin ordin al ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor.
Art. 24. – Prezenta ordonanta de urgenta intra în vigoare la 15 zile de la data publicarii ei în Monitorul Oficial al României, Partea l.

N-ai nevoie de acceptul vecinilor, insa daca e agresiv, atunci tre sa-l educi si, de fiecare data cand il plimbi, sa-i pui botnita, chiar daca nu-i place. Din cate inteleg, cainele este mai independent, si de aceea tre sa ai mare grija cu el, pentru ca nu vei putea sa te impui cu una cu doua in fata lui… Astia is caini foarte inteligenti, insa, daca nu e dresat, ii greu de controlat…

inspector sef asociatia b.b. 3 februarie 2010 la 9:30 pm

nu iti trebuie aprobarea nimanui

Adica exista o lege/hotarare clm care contrazice legislatia nationala in vigoare limitand numarul cainilor? Bine ca nu exista in orasele in care am locuit eu la bloc avand mai mult de 3 caini – desi s-a incercat din rasputeri pana prin 2006, nu s-a reusit nimic in acest sens.

tare urasc aceasta lege creata de cei care se cred proprietari intregului bloc…nu imi imaginez de ce sa vina vecinul la mine sa-mi ceara voie sa aduca un caine in casa lui…poate ca ar trebui sa-mi ceara voie si atunci cand vrea sa faca un copil finca si copilul plange si face galagie,nu!!!

stii de ce ar fi bine sa ceri acordul vecinilor? pentru ca sunt proprietari de animale care au impresia ca sunt singurii care locuiesc in blocul respectiv, iar scara blocului e ca un fel de curte in care catelusii lor (de multe ori foarte numerosi) isi pot face nevoile fara ca ei sa fie nevoiti sa curete. exista scari de bloc care miros mai rau ca un wc de la tara din cauza ca acesti cretini nu stiu sa isi respecte vecinii.

Cata vreme exista spatii in folosinta comuna e normal sa ne ceara acordul.In casa lui poate sa se pise pe fiecare colt al camerei ca nu ma deranjeaza (pana la un moment dat cand iese mirosul si pe hol,poata sa faca si caca daca stapanului ii place),insa in spatiile comune eu nu sunt de acord sa miros pisatul lor si sa calc rahatul lor.Asa ca da,e de bun simt sa ceri acordul(care este impus de lege)prin asta dandu-ti consimtamantul ca un cetatean responsabil ce esti sa cureti in urma animalului tau si sa nu-li lasi sa faca pipi pe la colturi gandind ca oricum nu te vede nimeni-din cauza voastra s-a ajuns la oameni inversunati impotriva voastra pentru ca mereu i-ati sfidat lasandu-le mizeria cainilor vostri in spatiile comune.
Si acum vi se pare ca toata lumea are ceva cu detinatorii de animale,ba unii spuneau ca sunt chiar tracasati.Iar in ce priveste nr. cainilor consider ca 2 este deja arhisuficient si asteptam cu nerabdare legiferarea acestui nr.,altfel transformam blocurile in menajerii.Nici in curtile de la tara nu tin oamenii cate 8 caini,hai sa fim seriosi.Si nu puteti acuza asa la nesfarsit pe toata lumea ca nu iubim animalele doar pentru ca nu suntem de acord sa chinuim un animal inchis in casa si scos la plimbare doar pentru usurarea de dimineata si seara.

in cazul in care inca nu l ai luat, verifica HCL a orasului in care o sa locuiasca cainele. de exemplu, eu sunt din timisoara sin mai jos sunt reglementate regulile de crestere a cainilo si amenzile aferente in cazul nerespectarii:Hotararea Consiliului Local 542/28.11.2006 privind modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 349/10.12.2002 pentru modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 45/1993 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe teritoriul municipiului Timişoara. cauta si tu pe net ceva de genu, pentru bucuresti.

este o idee buna

pentru adoptia ciobanescului german 7 decembrie 2010 la 7:26 pm

Sa iti raspund eu la intrebare. Eu nu cred ca trebuie sa intrebi nici un vecin.Unchiul meu are un pittbull la bloc si nu a intrebat pe nimeni,Il iubeste foarte mult si nu ii pasa de parerea vecinilor.Aceasta este alegerea ta ”Iti iubesti cainele?”Te rog gandestete nu cu capul cu inima….!

Mersy

Nu ai nevoie de acordul vecinilor,punei zgardacu electro socuri