acum 15 ani

Râmnicu Vâlcea: “Se aud căţeii plângând la adăpostul din Feţeni”

Unul din cititorii Adevărului de Seară ne scrie despre campania “Salvează-l pe Azorel” derulată de cotidianul nostru. Omul povesteşte cum a încercat să ajute un căţel în urma articolelor publicate recent în ziar.

Căţeii de la Adăpostul din Feţeni au nevoie de un stapân

Ionuţ Vlădescu, din Râmnicu Vâlcea ne scrie despre modul în care a perceput campania “Salvaţi-l pe Azorel”

Am citit articolele scrise de dumneavoastră şi colegii dumneavoastră în “Adevărul de seară”, articole prin care aţi mediatizat situaţia caţeilor de la Feţeni, fapt pentru care doresc să vă felicit. Doresc in acelasi timp să vă rog “să nu lasaţi garda jos”, şi să continuaţi această campanie, în măsura posibilităţilor echipei dumneavoastră, astfel încât măcar o parte dintre sufletele de acolo să aibă parte de un stăpân. Va rog incă o dată, nu lasaţi ca această campanie să cadă în derizoriu, cum se intamplă cu atâtea lucruri bune în România“, ne scrie Ionuţ.

În urmă cu o lună, Adevărul de Seară, ediţia de Râmnicu Vâlcea a început să publice poveştile căţeilor “cazaţi” la adăpostul din Feţeni. Nu a trebuit să aşteptăm mult pentru ca ecourile campaniei noastre să se facă auzite. Zeci de cititori ne-au scris, telefonat şi ne-au vizitat la redacţie pentru a fi alături de noi în încercarea de a salva animalele de la Feţeni.

“Cred că la adăpost e ceva în neregulă”

Totuşi, cred că acolo, la adăpost, e ceva în neregulă. De duminică au disparut doi cateluţi de la mine de la bloc. Mai dispăreau câte o zi, probabil îi hranea cineva de la vreun bloc vecin. În primele 2 zile nu mi-am facut probleme. Azi însă am fost să-i caut la adapost. Un individ cu o figură care nu-mi inspira deloc încredere mi-a spus că programul de vizitare e de la 8 la 15. Din clădire se auzea un câine care schelălaia îngrozitor. Ciudat, saptamana trecută trecusem pe acolo la aproximativ aceeasi ora (16.30-17.00) şi nu era nici o problemă. Mai mult, mă indoiesc că adăpostul are capacitatea necesară pentru a găzdui toţi câinii prinşi de câteva luni bune, inclusiv cei aduşi după stabilirea “premiului” de 50 de lei pentru hingherii de ocazie. Ce s-a întâmplat cu ei?“, se întreabă  Ionuţ Vlădescu

“Câinii nu pot fi eutanasiaţi”

CONFORM LEGII ÎN VIGOARE, CÂINII NU POT FI EUTANASIAŢI şi anumiti factori se fac că nu ştiu acest lucru. Formulări de genul “îi ţinem 14 zile” sau “îi ţinem 7 zile” îi culpabilizează pe cei ce le fac. Mă gândesc că dumneavoastră şi colegii dumneavoastră, ca reprezentanţi ai unui cotidian central, puteţi trage un semnal de alarmă, fără a vă lăsa intimidaţi de autorităţile locale.
Uneori mă simt vinovat pentru soarta acestor animale, pentru că sunt complice tacit al unor “semeni” care nu merita numele de “om”.”, e de părere cititorul nostru

3 comentarii

nu pot fi eutanasiati,dar nimeni nu vrea sa faca nimic.si iei tot omora in continu nu se opresc.toti zic din gura dar nimeni nu-i opresc .ce-i de la PROTECTI,nu luati masuri,cum stati asa si nu faceti nimic.iei nau frica ,voi ce-i de la protectie luati masuri ,nu le mai cintati instruna,iei nu sunt prieteni vostri odata ce omora ciini,sunt dusmanii.Primaru continua ce a facut GUTAU.D-zeu il vede cum a vazut si pe alti.

Adevar a grait Gandhi... 19 mai 2011 la 1:18 am

Din vara 2009 pana in inceput de iarna 2009 s-au macelarit cainii la Feteni in cele mai crunte moduri posibile! Erau tinuti fara pic de apa,mancare,in urina,fecale,frig,balti de sange…de ce sa le asigure ceva, daca tot ii omorau? Din primavara 2010 s-a reusit legalizarea castrarii si returnarii…pana in toamna 2010, cand a inceput setea de caini,inclusiv crotaliatii pe banii din buzunar ai ONG-ului “A doua sansa”! Lagarul si-a marit capacitatea, acest malaxor inghitind caini…si disparand treptat cate 10,15…Cine nu crede si nu e multumit sa mearga acolo si sa schmbe ceva!

asa de mult ma macina cruzimea din tara asta si mai ales cand stiu bine ca nu am cu ce sa ajut bietele animale.de ceva ani iubitorii de animale protesteaza pentru drepturile animalelor ,dar in zadar ca legea animalelor nu e inca in vigoare.cateodata urasc ca sunt romanca