acum 12 ani

Intrebari si raspunsuri » , , , , , ,

Am o catelusa de 2 ani si 6 luni si de 3 zile se simte foarte rau

In sensul ca nu mai mananca, bea doar apa, are febra mare ( 39.3 sau chiar 40 ) si are si frisoane (tremura , apoi ii este foarte cald) . Am dus-o la veterinar si i-a facut pana acum 2 injectii cu antibiotic puternice, dar tot asa se simte plus ca in ambele parti ale gatului are 2 umflaturi . Ce sa fac ??

2 raspunsuri

Ati intrebat veterinarul ce are catelusa ? De ce ii face acele antibiotice ?
Din moment ce veterinarul nu va dat nici o explicatie si a consultat catelusa, ma indoiesc ca aici pe net veti primi un raspuns la problema de sanatate a ei (plus ca virtual nu are nimeni cum sa o consulte si sa gaseasca un diagnostic, umflaturile din gat pot fi o reactie alergica la antibiotice …).
Daca veterinarul care a consultato acum nu va dat nici un diagnostic, doar sa apucat sa impunga repede catelusa si sa ia repede banii de pe dumneavoastra, ar fi foarte indicat sa o duceti la alt veterinar pe catelusa si data viitoare nu mai platiti toti pseudo-veterinarii care doar vor sa aiba buzunarele pline de bani …. si nu is curiosi mai deloc de “pacienti”
PS : personal daca veterinarul nu imi spune un diagnostic , nu il las sa imi prescrie ori sa imi impunga cainele cu nici un fel de injectie/vaccin …. si as pleca si fara sa il platesc . Platind accesti dobitoci care stiu doar sa infiga un vaccin sau o injectie in orice animal care le trece pragul, nu facem altceva decat sa le sustnem cabinetele private …. daca nimeni nu iar mai plati acesti pseudo-medici ar da faliment si fiecare ar gasi cate o alta slujba, probabil mai folositoare societatii (salahor, vidanjor, etc.)

Asa este . Ati primit un raspuns si o povata f. bune. Umflaturile din lateralelle gatului pot fi ganglinii care s-au umflat ca reactie la febra si care ar trebui sa va puna in alerta in sensul de a merge de urgenta la un medic f. bun. Febra mare ii da si frisoanele, ar trebui poate si o radiografie pulmonara , nu trebuie exclusa o congestie pulmonara care netratata (nu doar 2 injectii cu antiiotic) poate degenera.Va rog sa retineti am spus poate. Insa in nici un caz niodata un tratament cu antibitc nu dureaza doar 2 zile si nu o singura data in zi, ci se trateaza 2 – 3 zile dupa ce trece febra si trec toate simtompele, (ex.tuse, stranut, respiratie greoaie s.a. in cazul unei pneumoni) , Sigur febra poate avea n + 1 motive dar trebuie consultata de un medic bun si daca este corect diagnosticata o sa fie, desigur, si corect tratata. Numai de dv. depinde.