acum 14 ani

Cum să îţi protejezi mobila de câine

Câinii iubesc mobila, în special paturile şi canapelele comode, aşadar protejarea acestora de ei poate fi dificilă.

Ca să ne salvăm mobila de eventualele stricăciuni provocate de animalele noastre, este important să ştim cum să ţinem câinii departe de ele.

Câinii adoră să lenevească pe canapea la fel de mult ca noi. De asemenea le place şi să o lingă sau să o sfâşie când sunt frustraţi. Aceasta poate fi un adevărat coşmar pentru stăpânii lor. Majoritatea proprietarilor care nu s-au obosit să îşi dreseze câinii au trecut probabil prin el. Singura posibilitatea de a-ţi salva mobila costisitoare este să ţii câinele departe de ea.

E totuşi greu să ţii câinele departe de mobilă când îţi aruncă acea privire tristă atunci când nu îi permiţi accesul. Dar trebuie să fii un pic sever altfel vei plăti scump. Vă prezentăm mai jos câteva metode de a vă realiza scopul.

Dresarea

Cea mai bună metodă este dresajul. Dresarea câinelui este foarte importantă şi trebuie făcută când sunt încă mici deoarece atunci le este foarte uşor să înveţe şi să urmeze comenzile. Odată ce s-au obişnuit să se urce pe mobilă îţi va fi foarte greu să îi scapi de acest obicei. Aşadar începe din timp şi îndeamnă-ţi familia să procedeze la fel. Răsplăteşte câinele cu bunătăţi când se comportă bine şi exprimă-ţi nemulţumirea dacă încearcă să se urce pe mobilă.

Cumpărarea de mobilă specială pentru câine

O altă metodă este să le cumperi mobila lor proprie. Câinii adoră să aibă un pat, un coş sau o cuşcă proprie decât să stea întinşi pe podeaua tare. Acestea îi vor ajuta să se simtă comod şi în siguranţă. Paturile, coşurile sau cuştile pentru ei sunt disponibile la orice magazin pentru animale. La început poate fi necesar să fie dresaţi pentru a se obişnui cu coşul sau cuşca. Poţi face rost de schiţe pentru a construi singur coşul sau cuşca pentru câine.
Produse ajutătoare

Există o gamă largă de produse disponibile care să ţină câinele departe de mobilă. Aceasta cuprinde alarme, covoraşe ţepoase şi apărătoare pentru canapea. Ele sunt concepute să oprească animalul să se urce pe mobilă dar şi să o protejeze de distrugere sau de păr, în cazul în care dresajul nu a dat roade.
Trucuri

* Ţine închise uşile camerelor cu mobilă scumpă când pleci sau când nu stai acolo. Câinele va sta departe de ele cel puţin pentru o perioadă.

* Obişnuieşte câinele cu o zonă a lui de confort în casă, unde să-i asiguri hrană, apă şi jucării. În acest fel îşi va petrece majoritatea timpului în acel loc şi va sta departe de mobilă.

* Pentru câinii adulţi folosiţi o lesă ca să îi ţineţi departe de mobilă chiar şi în casă. Blocaţi-i accesul la mobilă cu lesa şi spuneţi-i „Nu.”. Nu-l daţi jos de pe mobilă trăgând de lesă.

* Ataşaţi un fir negru în partea din faţă a mobilierului şi legaţi un capăt al firului la o grămadă de conserve. De îndată ce câinele încearcă urce pe mobilier, grămada de conserve se va rostogoli pe jos. Acest lucru va face un zgomot puternic, care va ţine câinii la distanţă de mobilă.

* Puteţi arunca baloane pe mobilă când ieşiţi din casă. Baloanele vor exploda cu zgomot când câinele va încerca să se urce şi îl vor speria.

Încercaţi sfaturile de mai sus pentru a îndepărta câinii de mobilă şi nu cedaţi rugăminţilor lor. Aduceţi-vă aminte că fiind sever acum vă va aduce beneficii pe termen lung.