acum 14 ani

Basset Roscat de Bretania

Cainele Basset roscat de Bretania se simte cel mai bine in aer liber, intr-o curte ingradita unde poate face miscare

Cainele Basset roscat de Bretania se simte cel mai bine in aer liber, intr-o curte ingradita unde poate face miscare

Acest caine face parte din familia copoilor, are un  simt al mirosului foarte dezvoltat si este originar din provincia franceza Bretagne.

Descrierea rasei

Cainele Basset roscat de Bretania este un animal cu picioare scurte, cu blana deasa, sarmoasa si scurta. Conform standardelor franceze, ar trebui sa aiba picioarele din fata drepte, uneori usor curbate, pieptul lat,  blana de culoare aurie sau roscata, urechile cazute si coada in forma de secera. Atat masculul, cat si femela ating inaltimea de 32-36 cm si greutatea de 25-30 kg.

Temperamentul

Cainii Basset roscat de Bretania  sunt, prin definitie, caini de vanatoare caracterizati prin rezistenta si tenacitate. Sunt prietenosi si afectuosi, atat cu copiii, cat si cu animalele,  insa trebuie dresati de pui, altfel tind  sa devina posesivi si gelosi fata de stapanii lor.

Sanatatea rasei Basset roscat de Bretania

Rasa este predispusa la infectii ale ochilor si urechilor, probleme ale inimii si rinichilor, desi este o rasa robusta si, in general, sanatoasa. Speranta de viata este mai mica decat la alti caini de talie mica, in jur de 10 ani.

Ingrijirea

Acesti caini au nevoie de mult exercitiu, trebuie scosi afara in mod regulat, insa trebuie tinuti in lesa in spatii deschise, deoarece au tendinta de a se aventura dupa urme de miros pe care le gasesc interesante, devenind aproape imuni la comenzile stapanului. Blana trebuie ingrijita prin periaj in mod constant si tunsa regulat. Cainele acesta nu se preteaza la paza, desi va va anunta cand este o persoana straina la usa !

Poze cu caini rasa Basset roscat de Bretania