acum 14 ani

Ridgeback thailandez

Cainii din rasa Ridgeback Thailandez sunt plini de energie, puternici, cu umerii lati

Cainii din rasa Ridgeback Thailandez sunt plini de energie, puternici, cu umerii lati

Câinii din rasa Ridgeback Thailandez sunt plini de energie, puternici, cu umerii laţi, gâtul mereu drept şi capul ridicat, ferm. Urechile sunt mari, triunghiulare şi înalte. Ochii sunt maro închis, migdalaţi; au limba albastră sau gri-albăstrui. Ca semn distinctiv, Ridgeback-ul Thailandez are o creastă pe spate, care poate avea diverse mărimi şi forme.  Lipsa acestei creste îl exclude din cadrul rasei. Câinii din rasa Ridgeback Thailandez pot avea mai multe culori, de la maro-roşcat sau negru la albastru sau argintiu. Sunt câini de talie mare, masculii ajungând la 56-60 de centimetri înălţime, pe când femelele au în jur de 51-56 de centimetri în înălţime. Greutatea ideală a acestor câini este între 23 şi 34 de kilograme.

Temperament:

Ridgeback-ul Thailandez este puternic şi agresiv şi un bun săritor. Este adesea folosit pentru pază şi vânătoare, însă poate fi, de asemenea, un bun câine de companie. Uneori dificil de dresat, câinele din rasa Ridgeback Thailandez este independent şi cu un instinct al pradei foarte dezvoltat, putând deveni agresiv în prezenţa străinilor daca nu este obişnuit de mic să socializeze.

Stăpânul unui câine din această rasă este o persoană care ştie să-şi impună autoritatea într-un mod calm şi ferm şi, totodată, o persoană care cunoaşte şi înţelege rasa. Dacă stăpânul unui Ridgeback Thailandez nu impune autoritate, câinele poate dezvolta un comoprtament deosebit de agresiv. Aceşti câini nu sunt recomandaţi necunoscătorilor.

Îngrijire:

Câinii Ridgeback Thailandez îşi petrec cea mai mare parte a zilei stând, cu sporadice perioade de activitate. Pot trăi liniştiţi în apartament dacă fac suficientă mişcare. Plimbările lungi zilnice sunt absolut necesare. Aceşti câini preferă căldura şi nu sunt rezistenţi la frig. Nu au nevoie de o îngrijire specială; un pieptănat sau periat ocazional este suficient pentru a îndepărta firele de păr moarte.

Boli:

Câinii din rasa Ridgeback Thailandez sunt în general sănătoşi. Există predispoziţii la boli precum displazie de şold sau chisturi dermoide. Acestea din urmă apar când pielea nu este complet sudată pe coloana vertebrală şi sunt greu de remarcat la pui. În stare benignă, chisturile nu cauzează probleme, iar câinele poate trăi o viaţă liniştită. Însă, din păcate, ele se umflă şi se infectează de cele mai multe ori. Operaţia pentru corectare este costisitoare, dureroasă şi arareori îşi face efectul.

Media de viaţă pentru un Ridgeback Thailandez este de 12-13 ani.

Poze cu caini rasa Ridgeback thailandez

Un comentariu
Marius Munteanu 6 iunie 2010 la 1:12 am

Penultima poza, cea care are ca descriere “Ridgeback-ul Thailandez este puternic si agresiv si un bun saritor” ne infatiseaza un frumos… Dogue de Bordeaux!