acum 14 ani

Apostu: combaterea căpuşelor e ineficientă din cauza câinilor de pe lângă blocuri

Clujenii trebuie să deparaziteze propriile gospodării sau locuinţe, pentru ca acţiunile Primăriei din Cluj-Napoca să aibă efect, a arătat astăzi primarul Sorin Apostu.
Cea mai mare problemă e combaterea căpuşelor, pentru care s-au încercat până acum două acţiuni de combatere, în lunile mai şi iunie.

„Pentru a menţine sub control răspândirea căpuşelor şi pentru micşorarea pericolului cauzat de aceste parazite, recomandăm clujenilor să ne sprijine şi să realizeze în paralel deparazitarea propriilor gospodării, dar şi a animalelor pe care le deţin”, a declarat Apostu. El a precizat că dacă tratamentul împotriva insectelor este aplicat doar pe domeniul public, „este foarte dificil să vedem rezultate”. „Oamenii trebuie să înţeleagă că, pentru sănătatea lor şi a celor din jur, este necesar să se ocupe şi din acest punct de vedere de proprietăţile lor”, a precizat primarul.

„Probleme avem cu acei câini comunitari pe care unii îi pe lângă blocuri, dar care nu îi îngrijesc corespunzător, şi în felul acesta animalele devin pericol de sănătate publică. în acest sens fac un apel la cei în cauză, fie să îl adopte de tot pe animal, şi atunci să aibă grijă de el, fie să anunţe centrul de ecarisaj, pentru a putea fi ridicat de pe domeniul public şi tratat corespunzător” a explicat Apostu.