acum 14 ani

Intrebari si raspunsuri »

Care e varsta minima pentru imperecherea cainilor?

Am o catelusa pechinez in varsta de 1 an si 6 luni. As dori sa intreb care este varsta minima necesara pentu imperecherea cateilor din aceasta rasa, atat penteu femele cat si pentru mascul?

2 raspunsuri
Marius Munteanu 18 iulie 2010 la 11:55 am

Nu vreau sa fac pe moralistul, dar as vrea sa te pun in situatia de a intelege un lucru: ai o catelusa de un an si sase luni si inca nu ai nici cele mai elementare cunostinte despre ciclul reproducator la caini. O simpla cautare pe google sau o discutie cu medicul veterinar te-ar fi scutit de multe nedumeriri. Cum crezi ca o sa “administrezi” gestatia catelusei, fatarea, ingrijirea puilor si apoi gasirea unor stapani pentru ei, daca informatia ta este atat de precara?
Pentru prezervarea clitatilor unei rase, e nevoie ca atat femela cat si masculul sa aiba anumite caracteristici prevazute in standardul rasei si atestate in expozitii. Nu e suficient sa ai un caine cu pedigree ca sa fie eligibil ca reproducator.
Desigur, este catelusa ta si faci ce vrei cu ea. Dar sfatul meu este sterilizarea. Este o atitudine responsabila. Am mai afirmat pe alocuri: exista destui metisi de talie mica; nu cred ca mai e nevoie de altii.

Oare nu sunt destule animale ce au nevoie de ingrijire?????
Crezi oare ca te imbogatesti chiniund un animal?????
Atat catelusa cat si cateii dupa fatare au nevoie de ingrijire, hrana buna, vaccinuri, deparazitare………..iar apoi ai nevoie de persoane cu suflet care sa fie interesati de catei.

Daca intradevar iti iubesti catelusa, CASTREAZ-O.

Pentru a nu mai fi in calduri, deci a nu mai avea ciclu menstrual, o catelusa trebuie CASTRATA.
Sterilizarea unui animal nu este calea ideala.Prin sterilizare animalul se poate imperechea mai departe fara a mai avea posibilitatea de a se inmulti in schimb este supusa riscului de a se imbolnavi.