acum 14 ani

Agresorii patrupedelor vor fi anchetati de Politia animalelor

Cei care lovesc sau chinuiesc un animal au sansa de a infunda puscaria! Abuzul asupra necuvantatoarelor se poate reclama la orice sectie de politie, iar persoana in cauza va fi trasa la raspundere.

Mai mult, autoritatile doresc sa infiinteze Politia animalelor la nivel national! Reclamantii nu vor trebui decat sa depuna o cerere la Directia Sanitar Veterinara si o alta cerere la politie, iar un medic veterinar, insotit de reprezentanti ai legii, vor demara o ancheta.
O lege privind protectia animalelor exista in Romania din anul 2004, iar proiectul privind infiintarea Politiei animalelor a aparut in 2008. In mod normal, persoana acuzata de maltratarea unui animal risca la momentul actual pana la trei ani de inchisoare, insa, conform Asociatiei “Cutu-Cutu”, nimeni nu a fost inchis pentru o asemenea fapta. In prezent, doar in Sectorul 1 din Bucuresti este infiintata Politia animalelor, aceasta apartinand Directiei Generale a Politiei Comunitare Sector 1. Printre dotarile serviciului se numara un centru teritorial de adapostire si protectie temporara a animalelor, un dispensar sanitar, dar si posibilitatea sterilizarii gratuite pentru animalele ce apartin cetatenilor sectorului 1. O lege privind sterilizarea gratuita a patrupedelor, cu sau fara stapan, in cabinetele veterinare a fost aprobata pe 28 ianuarie 2010.

Cui va adresati?

Politia animalelor din Sectorul 1 a pus la dispozitie si un numar de telefon disponibil cetatenilor: 021/490.40.07. Abuzurile asupra animalelor petrecute in celelalte sectoare ale Capitalei sau la nivel national pot fi reclamate la orice sectie de politie.
Interesant este faptul ca in Romania exista cel mai important adapost pentru cainii fara stapani. Acesta are o capacitate de 4.000 de locuri si a intrat in Cartea Recordurilor.
Autori: (C.C.)