acum 13 ani

Pomeranian

Cainele Pomeranian (Pom sau Pom Pom) face parte din familia Spitz si este cunoscut in unele tari ca Spitz pitic

Cainele Pomeranian (Pom sau Pom Pom) face parte din familia Spitz si este cunoscut in unele tari ca Spitz pitic

Cainele Pomeranian (Pom sau Pom Pom) face parte din  familia Spitz si este cunoscut in unele tari ca Zwergspitz (Spitz pitic). Numele sau vine de la regiunea istorica Pomerania (astazi parte din Germania si Polonia). Pana la sfarsitul anilor 1880 rasa nu era bine cunoscuta, dar interesul Regina Victoria fata de acest caine a determinat o crestere a popularitatii acestei rase.

Aspect:

Cainele Pomeranian este de dimensiuni mici ( greutate 1-3 kg, inaltime 20-30 cm) cu blana moale si de culori variate (alba, bej deschis, maro, oranj, negru), cu o coada pufoasa care se rasuceste pe spate. Capul este bine proportionat, botul scurt si drept cu o expresie de vulpe, iar urechile mici si ascutite.

Temperament:

Cainii din aceasta rasa sunt prietenosi, activi si jucausi. Iubesc compania stapanilor, sunt inteligenti si usor de dresat, dar nu socializeaza usor cu alti caini, animale sau oameni. Sunt extrovertiti si pot sa latre excesiv, de aceea este important sa li se controleze latratul.

Sanatate:

Speranta de viata este de 12-15 ani. Pot avea probleme dentare, de aceea este recomandabila o intretinere speciala a danturii. Cea mai grava afectiune de care poate suferi aceasta rasa de caini sunt luxatiile patelare, dar pot suferi si de atrofie progresiva a retinei, entropion, hipoglicemie, tulburari traheale.

Intretinere si utilitate:

Datorita dimensiunii mici, acesti caini sunt potriviti pentru apartament, dar se pot adapta la diverse medii. Nu pretind mult exercitiu fizic, o plimbare zilnica fiind suficienta pentru ca pomeranianul sa fie fericit si sanatos. Blana trebuie periata si dichisita frecvent, iar baile se fac ocazional, atunci cand este necesar, nefiind recomandate baile frecvente pentru ca le dauneaza pielii lor sensibile. Naparlesc foarte mult  si de aceea uneori pot sa arate pestrit.

Cainii din rasa Pomeranian au o coada pufoasa care se rasuceste pe spate. Capul bine proportionat, botul scurt si drept

Cainii din rasa Pomeranian au o coada pufoasa care se rasuceste pe spate. Capul bine proportionat, botul scurt si drept

Poze cu caini rasa Pomeranian