Asociatii pentru protectia animalelor

Speranta Pentru Animale, Craiova

Inregistreaza-te pentru voluntariat
la Asociatia Speranta Pentru Animale, Craiova
Cum apreciezi aceasta asociatie?
(adauga un comentariu)

Asociatia s-a infiintat in anul 2008 si isi desfasoara activitatea in special in directia sterilizarii si marcarii animalellor fara stapan.

Asociatia functioneaza exclusiv pe baza de voluntariat, asadar nu exista nici un fel de compensatie materiala pentru participare.

In Craiova (si in judetul Dolj) nu functioneaza adaposturi pentru animale administrate de asociatii sau alte ONG-uri.
Singurul adapost (desi impropriu denumit astfel) este cel al primariei Craiova, administrat de serviciul de salubritate, care este amplasat in cartierul Facai, la periferia Craiovei pe soseaua spre Bechet.

Capacitatea este de aproximativ 60 locuri, dar conditiile de functionare sunt improprii .
Incepand din 2007, prin insistenta asociatiilor (Suflete Nevinovate, Speranta Pentru Animale) cainii adusi in baza primariei sunt sterilizati, vaccinati antirabic ,marcati cu crotali si returnati. Activitatea de acolo este marcata frecvent de abuzuri, iar colaborarea cu asociatiile este deseori dificila.

Activitatea asociatiei noastre este orientata pe propriul program de sterilizare si marcare, derulat in colaborare cu o clinica veterinara din Craiova si pe interventiile in situatii de urgenta care privesc animalele fara stapan.

Adresa de email :

28 comentarii

oana popescu minte in toate felurile cand apelezi la ea cu un caine,te duce cu vorba ,mai ia cate un caz grav pt.publicitate..rusine!

Asociatia Speranta Pentru Animale 24 noiembrie 2010 la 3:51 pm

In mod normal nu ar trebui sa raspundem unor astfel de comentarii practic anonime.
Cum insa am tot primit in ultimele zile amenintari de tip santajist cu ” dezvaluiri spectaculoase “, ce urmeaza a fi facute desigur pe forumuri, site-uri, bloguri si alte mijloace de exprimare care gazduiesc anonimele , vom recunoaste public faptul ca, intr-adevar , am mai luat doar ici-colo cate un caine pentru o sterilizare , ici-colo cate unul pentru vreo urgenta .
Si uite asa din 2008 de cand existam ca asociatie , ne-am trezit cu peste 2000 ( doua mii ) de caini sterilizati si marcati si cu niste sute bune de cazuri pentru care din pacate nu prea am facut publicitatea pe care ar fi meritat-o de fapt .
De la infiintare si pana acum doar cateva persoane s-au mai alaturat membrilor fondatori si au participat activ la actiunile noastre.
Numarul celor care exceleaza in telefoane , sms-uri , pretentii , lamentatii , amenintari etc este insa din ce in ce mai mare.
Credem ca toti cei care sunt cu adevarat implicati in aceasta activitate stiu cum se poate rezuma atitudinea acestor oameni : “ne sunt dragi nespus de mult cainii , dar luati-i odata de pe capul nostru ”
Iar daca nu li se rezolva asta imediat , sau chiar daca li se rezolva , urmeaza etapa calomniei , faza pe bloc , pe cartier , sau pe internet : fonduri , trafic , imbogatire .
Tuturor celor care faceti cu adevarat ceva in orasul vostru va confirmam ca sunteti putini si asa veti ramane.

pai eu vad ca cine se lamenteaza mai mult sunt asociatiile!daca oamenii apeleaza la ele este pt.ca asta este rolul lor si traiesc din donatii!…deci exista si o responsabilitate publica de a raspunde fiecarui cetatean,nu de a-i minti..oamenii au tot dreptul sa povesteasca experientele lor execrabile cu diferite asociatii!problema e ca mananca multe fonduri si rezultatele sunt invizibile!la oradea chiar s-a rezolvat problema…..insa la craiova sunt cei mai multi caini!
iar oamenii nu se pot substitui asociatiilor decat intr-o masura f.mica care se rezuma doar la ajutor medical temporar,hranire si cazare temporara,faza asta cu pasarea responsabilitatii iubitorilor de animale imi suna”nu avem cu ce sa-i ajutam pe cei pe care-i gasiti voi,e pamantul plin de caini pe care nu-i salvam!nici pe ”ai nostri”nu-i prea procopsim,stau in conditii infernale intr-o hala de porci!se mananca intre ei de vii!atat putem”ar zice d-na oana popescu

Asociatia Speranta Pentru Animale 27 noiembrie 2010 la 7:20 pm

Iata un mesaj care concentreaza perfect atitudinea de care ne “lamentam” in interventia precedenta .
Aflam ca de o parte se afla categoria “oamenilor” care , spun ei, sunt indreptatiti sa pretinda .
De cealalta parte s-ar afla “asociatiile”, entitati formate probabil din roboti care trebuie sa execute comenzile celor din prima categorie .
In rest afirmatii confuze , cu o logica greu de etichetat :
“oamenii nu se pot substitui asociatiilor” – nu , oamenii nu se substituie asociatiilor, oamenii isi desfasoara activitatea in cadrul unor asociatii ( cei care au activitate , nu cei care doar tasteaza pe internet )
“traiesc din donatii ” – organizatiile neguvernamentale din intreaga lume isi finanteaza activitatea prin diverse forme de donatie, nu prin comert la taraba
“mananca multe fonduri ” – va este foame ? exprimarea e oricum de tot rasul
In privinta “halei de porci” precizam ca stabilimentul utilizat de primaria Craiova functioneaza intr-o fosta hala din cartierul Facai care a ramas improprie in ciuda unor lucrari de amenajare.
Pentru aceasta insa explicatiile trebuie sa le dea cei ce o au in proprietate si administrare pe bani publici( taxe si impozite ).
Aceasta este ultimul comentariu pe care-l mai facem .
Nu ne permitem sa consumam timp raspunzand unor persoane care nu au participat nici macar pentru o ora la vreuna din activitatile noastre sau ale altei asociatii .

nu, cel mai bine e sa suni,ca cetatean care ai facut si donatii eventual,2 la suta in principal si ei sa te minta ca vor ajuta pisicul gasit de tine si cainele din fata blocului calcat de masina dar cand au timp,adica niciodata,in final!
un ong pt.protectia animalelor e o entitate care functioneaza in sprijinul tuturor animalelor,nu preferantial!acesta e scopul infiintari…… cand un om ,fara ghilimele-in general celor care suna la voi le pasa de animale,restul suna la hingheri ,imi imaginez umanitatea de care dati dovada,in general,inclusiv in relatia cu animalele, dupa exprimarea peiorativa gratuita – apeleaza,datoria voastra,morala,statutara e sa incercati sa faceti tot posibilul pt.animalul respectiv!daca ati uitat care va sunt responsabilitatile si credeti ca astea sunt comenzi,v-ati indepartat foarte mult de…. animale si de oamenii careora le pretindeti donatii!….si va mai plangeti ca avem pareri proaste despre voi!o meritati!in afara de tupeu,nu demonstrati nimic!

Asociatia Speranta Pentru Animale 28 noiembrie 2010 la 5:41 pm

Un comentariu decent ( si redactat in limba romana ) merita totusi un raspuns .
Aveti dreptate in privinta datoriei morale si statutare de a raspunde la apelurile privind animalele cu probleme .
In privinta timpului de raspuns nu am pretins niciodata ca functionam ca un serviciu de urgenta , chiar daca uneori reusim sa o facem . Vrand-nevrand uneori s-ar putea sa dureze .
Printre membrii asociatiei se numara medici , profesori , ingineri , informaticieni, elevi etc . Nimeni nu traieste din asta si mai ales nu primeste vreun fel de compensatie.
Aici poate ca ne diferentiem de alte asociatii, de cele din strainatate in orice caz , in sensul ca benzina, telefonul , hrana pentru animalele avute in grija si alte cheltuieli sunt pe buzunarul fiecaruia .
Asociatiile mari din afara au personal care se ocupa de fiecare componenta : tehnica , secretariat , relatii cu publicul , colectare de fonduri etc
La noi doar cheltuielile medicale ( sterilizari , tratamente )si cele de dotare ( custi de transport, alte materiale ) sunt suportate din fondurile colectate.
Aceasta regula e cea care indeparteaza oportunistii marunti, pe cei care cred ca ar fi rost de vreo ciupeala .
Politica generala a asociatiei este sa nu solicitam donatii in bani . Accentul este pus aproape in intregime pe fise de doi la suta .
Pentru informatii va invitam sa cititi materialul postat pe site-ul asociatiei, referitor la finantare .
Stim din rapoartele de accesare a site-ului, pe care le primim periodic, ca nimeni ( literalmente nimeni ) nu citeste aceste informatii . Fiecare presupune ceea ce i-ar placea , ceea ce-i dicteaza prejudecatile, sau ceea ce a vazut la Animal Planet despre rolul si functionarea unei astfel de asociatii .
Iar daca realitatea nu este conforma cu asteptarile ( mai ales in privinta existentei unui adapost, in care sa se debaraseze mai repede de “problema” ) este firesc sa apara o frustrare, exprimata conform cu nivelul intelectual si de educatie al fiecaruia.
Nu demonstram nimic ? Care ar fi demonstratia convingatoare ?
Va rugam sa enumerati obiectivele pe care ar trebui sa le indeplinim, precum si bugetul necesar si alocarea de resurse, oameni si timp .
Asta ca sa nu va rezumati doar la vorbe, cu toate ca nimeni nu va impiedica sa ne aratati mai ales prin exemplul personal ce si cum ar trebui facut.

am gasit un pui de catel,are o luna si ceva,mananca singur si l-am luat la camin sa-l ingrijim ,este f.speriat a fost batut zdravan….noi suntem 2 studenti iar administratorul a aflat si a zis ca daca nu revolvam cumva cu el ne evacueaza si pe noi,iar noi abia am obtinut locurile aici..a aflat fiindca e mic si face galagie…puteti sa-l luati in grija dumneavoastra,asociatia speranta pt.animale?altfel se va intoarce iar pe strada si va fi calcat de masini…. multumim!

Asociatia Speranta Pentru Animale 30 noiembrie 2010 la 12:59 pm

Alin , am incercat sa-ti raspundem pe mail dar primim un mesaj de eroare
trimite-ne direct in mailul asociatiei numarul de telefon si vorbim

da,multumesc l-am mai tinut putin fiindca era foarte speriat,se ascundea in colturi intunecoase ,administratorul a lipsit pe 1 si noi chiar ne-am atasat de el…insa as vrea sa vi-l dau astazi fiindca trebuie sa plec acasa …cum luam legatura?va pot suna la tel afisat?

Asociatia Speranta Pentru Animale 3 decembrie 2010 la 11:16 pm

trimite-ne numarul tau direct pe adresa de mail a asociatiei

numarul meu este:0767973358….eu am incercat sa sun la dumneavoastra dar nu raspunde nimeni…

Nu pot sa cred ce comentarii lipsite de logica si de un minim bun simt se posteaza ! As dori sa-i intreb pe acesti domni câte animale au salvat sau au în îgrijire ? Este vorba despre o asociație ce funcționeaza pe baza de VOLUNTARIAT ! Tradus inseamna ca acei oameni fac ceea ce fac pentru ca le este milă de animale, caci acei bani pe care unii dintre noi ii dam – 2% – abia ajung pentru câteva intervenții , de ce nu faceți un minim calcul ? Sunt iubitoare de animale, fac ce pot (si pot extrem de putin ) pentru ele, dar de câte ori am apelat la Oana m-a jutat, pe mine sau pe cei pe care i-am indrumat catre ea. Am o mare admiratie pentru curajul si abnegatia Oanei, care reuseste, din dragoste pentru animalute , să treacă peste propria slăbiciune și să le ajute ! Cred, domnilor, ca ar fi necesar sa înțelegem mai bine termenul de voluntariat, și să ne alăturăm unui efort care, chiar dacă nu este perfect, este demn de urmat și nu de blamat ! Dați mai bine de mâncare mai multor animale, salvați-le de sub roțile masinilor (adică le luați în brațe și le duceti la veterinar) dați un bănuț din propriul buzunar pentru un animăluț în nevoie și după ce ați făcut asta un timp veți vedea ca ceea ce fac acesti oameni este de remarcat !
PS. Nu am nici o calitate în afara aceleia de voluntar și de iubitor de animale !

pai,ileano cei care isi dau cu parerea sunt cei care ingrijesc animalele!si daca atunci cand nu mai au resurse sau sunt depasiti de situatie apeleaza la asociatii e firesc sa fie si ei la randul lor,ajutati!si mai lasa vrajeala cu voluntariatul, ong-urile au si voluntarii dar, in acelasi timp ,primesc si donatii de la cetateni care spera sa ajute animalele in acest fel!

pentru Danut,
Nu am dorit sa “vrajesc ” pe nimeni, cu atat mai putin pe tine, un vajnic cunoscator al voluntariatului, asa cum te arati prin exprimare. Cred doar, daca-mi permiti, ca un voluntar nu se vaita prea mult, si mai cred, nu stiu de ce, ca voluntarul este o persoana educata !

in cartierul brazda lui novac au adus de la tara 2 pui ,sunt speriati si cu burtile mari de la paraziti,sunt prea mici ca sa manance singuri….veniti sa-i ajutati ?aseara un vecin a vrut sa-i omoare cu pietre fiindca cateii tipau toata noaptea si nu se putea odihni…in plus,risca sa fie zdrobiti de masini…

voi primi si eu un raspuns????cainii sunt de talie mica asa ca aveti sanse sa-i dati spre adoptie

Daca imi raspunzi la o intrebare: ce speranta au aceste animale aruncate in strada, moarte de foame, de sete,calcati de masini,batuti cu pietre si cu picioarele de oameni unde este serviciul tau de utgenta pt. animalele neajutorate, la toate nr de pe internet se raspunde foarte greu si spunand ca nu sunt prioritati acele animale bolnave sau lovite de masini. Exzista un Dumnezeu si vei avea, sau veti avea soarta cainilor. Ganditiva bine

Eu cred ca unii asteapta cam mult de la asociatia aceasta si nu fac nimic dar asociatia nu are destule fonduri ar trebuii sa donati pentru ca sunt foarte multe animale bolnave si prea putini bani.

in carierul brazda este un puiut superb de numai 5 luni pe care o doamna f invarsta l-a hranit zilnic si a reusit sa creasca pana acum ,i-a facut chiar un adapost improvizat din cutii de carton ,e fffsociabil si jucaus,f bleg poti sa faci cu el orice .
d-na este f speriata insa ca urmeaza sa vina hingherii ,dupa cum stiti-pt a-l lua in lagarul nou construit de primarie si ne gandeam daca o puteti ajuta ,in sensul ca sa-l luati dvs si sa-l dati spre adoptie .eu nu pot s-o ajut ca sunt student si stau cu chirie in zona .multumesc pt raspuns!

Asociatia Speranta Pentru Animale 9 aprilie 2013 la 5:02 pm

Domnule Dan Diaconu este necesar sa ne contactati direct pentru a vedea ce putem face pentru catelul despre care ne-ati scris .
Indicatiile date in mesaj sunt foarte vagi , cartierul Brazda lui Novac este destul de mare .
Va rugam sa ne contactati direct pe adresa de mail a asociatiei :

multumesc foarte mult!v-am trimis un mail in seara asta cu detalii si cu o poza a catelului

v-am trimis mailul dar nu am primit niciun raspuns !
de ce ati zis sa va scriu daca nu vreti sa-l ajutati?????

AR TREBUI CA ASOCIATIILE DE ANIMALUTE SA AIBA UN BUGET A LOCAT PE LUNA DIN PARTEA CELOR CARE STAU LA PUTERE PE LANGA DONATII CA SA POATA CONSTRUI UN SPATIU MODERN PT ANIMALE SI SA DEA ANIMALELE PT ADOPTII DOAR DONATIILE NU SUNT SUFICIENTE SA AIBA INTEVENTII ADUCE ANIMALUTELE LA ADAPOST APOI LE DA SPRE ADOPTIE SI SA AVEM LEGI CAN STRAINATATE CARE SAI PEDEPSEASCA PE CEI CARE NEGLIJEAZA ANIMALELE LE INFOMETEAZA ABANDONEAZA BATE

Transformati asocaia intr..un centru de inteventie adapost si adoptie animale care sa aiba si donatii si finantare din partea statului

Transformati asociatia

Transformati asocaia intr..un centru de inteventie adapost si adoptie animale care sa aiba si pe langa donatii si finantare din partea statului

Ajutati-ma sa adopt un lup cu nr de crotal 10701 ridicat pe 22.10.2013 din zona Brazda . Am inteles ca este la adapostul de la Breasta. Ce trebuie sa fac legal sa pot sa-l iau? Problema mea este ca il voi duce la finii mei in alta localitate la curte.Pot eu sa-l iau sau trebuie neaparat sa fie ei? Va implor raspundeti-mi cat puteti de repede.

Buna seara,azi de fapt ieri 14.10.2015 au venit hingheri(in cartierul George Enescu Bl B9) si au luat o cateleusa de la blocul vecin.Au luat-o din curtea blocului care a fost imprejmuita de niste locatari care am inteles ca au si acte ptr asa ceva,catelusa a fugit si sa ascuns acolo dar nemernici de hingheri au intins batul cu sarma peste gard si au prins-o.Nici nu stiu daca mai traieste dupa ce a fost ridicata peste gard cu acel bat.Vreau sa precizez ca acea catelusa era CASTARATA,STERILIZATA si NU ERA DELOC AGRESIVA,NICIODATA NU A LATRAT PE CINEVA SE BUCURA LA TOATA LUMEA PE CARE O VEDEA,le-am spus ca de ce ia cainele omului din curte,ptr ca este curtea lui.SI NEMERNICI DE HIGHERI MA MINTEAU IN FATA CA L-AU LUAT DIN AFARA EU VAZINDUI CAND AU RIDICAT CATELUSA PESTE GARD.VA ROG FRUMOS DACA SE POATE FACE CEVA PTR EA,ESTE O CATELUSA FOARTE FRUMOASA SI EXTREM DE CUMINTE ESTE CRED EU UN METIS DE CAINE LUP,DAR ESTE DE STATURA MEDIE.RASPUNDE LA NUMELE DE FETITA.VA ROG DIN SUFLET SA O AJUTATI CA ALTFEL NEMERNICI AIA O OMOARA.EU AM LUAT 2 CAINI DE AICI DE LA BLOC SI I-AM DUS LA 15 KM DE CRAIOVA UNDE AVEM O CASA ACOLO,IN FIECARE ZI MA DUC LA EI SI LE DAU DE MINCARE,IN FIECARE ZI LE PORT DE GRIJA SI INCERC CAT DE MULT POT SA-I FAC SA FIE FERICITI ACOLO UNDE SINT.VA ROG DIN SUFLET AJUTATI-O.