acum 10 ani

Intrebari si raspunsuri »

Caine in varsta de 2-3 ani de talie mica mai precis tekker.

Culoare maro, talie mica, rasa tekker.

Caine in varsta de 2-3 ani de talie mica mai precis tekker.A murit nu stiu din ce cauza dar i-a curs sange pe nas.Cred ca a fost de la otrava de sobolani nu stiu sigur.Va rog lamuriti-ma.

 

Un raspuns

DA ! ESTE DIN CAUZA CA A FOST OTRAVIT ! cand catelul a mancat otrava , ar fi trebuit ajutat ! asa in organismul catelului ,otrava s a imprastiat , iar atunci cand cainele moare din cauza otravei , ii curge sange pe nas ! uite detalii cum sa iti ajuti cainele cand s a otravit Majoritatea cazurilor de otravire a cainelui au loc in casa. Casa care este plina de lucruri ce, inghitite de caini, le pot produce mai mult rau decat ne-am inchipui. Otrava poate patrunde in organism fie facandu-si loc prin piele, fie inhalata direct in plamani, cele mai des intalnite cazuri fiind acelea in care un caine mananca, din curiozitate, ceva toxic.

Tipuri de otrava

Medicamentele sunt o prima sursa de otravire a cainelui. Pentru ca acesta poate manca aspirina, pastile contraceptive sau tablete de somn, medicamente lasate, din neglijenta, la indemana sa.

Apoi, o alta sursa de otravire o reprezinta solutiile de spalat sau detergentii. Mai ales ca unii caini au obiceiul de a bea apa din toaleta si, daca tot au trecut pe acolo, se pot gandi sa si manance ceva, apeland la detergentii lasati prin baie.

Otravurile impotriva diferitor daunatori sau chiriasi nepoftiti ai casei vin si ele la rand, indiferent daca este vorba de substante ce combat aparitia gandacilor, a furnicilor sau a soarecilor. Oricare dintre acestea poate produce probleme mari cainelui dumneavoastra.

Substantele chimice tinute in garaj, daca aveti unul, sunt si ele un pericol continuu pentru sanatatea cainelui. Lichidul de frana, scurs de la masina, la fel, petele de benzina sau ulei, vopselurile, creuzetele si tot ce tine de acestea pot constitui, oricand, un puternic focar de probleme.

Ce sa faceti

Daca ati prins cainele exact cand manca ceva care ar putea duce la otravire, atunci actionati rapid, incercand sa-l faceti sa verse ce a inghitit. In cazul in care materialul ingerat nu este coroziv, atunci ii puteti da cainelui mustar, apa cu sare sau bicarbonat alimentar, pentru a vomita. Dar faceti acest lucru numai daca sunteti sigur ca a trecut mai putin de o ora de la momentul la care cainele a ingerat otrava. Altfel, va fi prea tarziu, si nu veti face altceva decat sa ii puneti si mai multe probleme decat are. Chiar si in acest moment, sa il hraniti cu lapte si cereale poate duce la situatia in care o parte din otrava poate fi absorbita din organism. Oricum, de la acest punct va trebui sa va anuntati veterinarul, mai ales daca a inghitit o substanta mai ciudata, despre care nu se stie cum actioneza asupra organismului uman.