Redirecţionează 3,5 % din impozitul pe venit pentru Asociația "100% pentru mediu". Termenul limită pentru trimiterea declarației la ANAF este 25 Mai. Completează declarația online și ne ocupăm noi de restul, durează 2 minute. Mulțumim!

acum 15 ani

Invitatie la pichetarea Parlamentului pentru drepturile animalelor

Asociatia “Cutu, cutu”, Asociatia “Iubiti maidanezii-Ute Langenkamp”, Asociatia pentru protectia animalelor “Robi”, Asociatia “Ia-ma acasa”, Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara “Caleidoscop”, Asociatia “Nu mai esti singur”, Fundatia “Doggie-Dog”, Asociatia “Salvati Animalele”, Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA) si Federatia Romana pentru Protectia si Controlul Animalelor (FRPCA) organizeaza

Marti, 16 iunie 2009, la ora 9.00, PICHETARE

Locatie: Bucuresti, Parlament, Piata Constitutiei

Scopul: Urgentarea dezbaterii si adoptarea proiectului legislativ de modificare a OUG 155/2001 privind gestionarea cainilor fara stapan ce prevede obligativitatea construirii de adaposturi pentru caini, pisici si animale mari, Sterilizarea si Returnarea animalelor fara stapan, identificarea, inregistrarea, sterilizarea animalelor cu stapan.

Proiectul legislativ a fost adoptat in unanimitate de catre Senatul Romaniei in decembrie 2007, insa de atunci este „blocat” la Comisia de Administratie Publica a Camerei Deputatilor, iar motivatia oficiala este ca “exista alte urgente” denotand nepriceperea si dezinteresul.

Specialistii in protectia animalelor si iubitorii de animale STIU cum se rezolva problema animalelor strazii, nu si politicienii. Interesul specialistilor este sa nu mai fie nici un animal pe strada, de aceea glasul lor trebuie sa fie auzit.

Unii primari fac presiuni pentru neadoptarea acestui proiect pledand pentru revenirea la eutanasie iar altii pentru colectarea si mentinerea tuturor animalelor in lagarele de exterminare ale primariilor.

Imaginile cu caini haituiti, schingiuti, otraviti sau scheletici din “adaposturile” primariilor, fac ca Romania sa devina “macelarul Europei”, asa cum a fost numita in urma cu cativa ani de catre un europarlamentar.

Cainii se inmultesc in continuare in curtile oamenilor, se inmultesc in strada si, proportional, cruzimile “imbraca” din ce in ce mai multe animale.

Proiectul legislativ solutioneaza civilizat cele mai importante probleme legate de animalele strazii si prevede construirea de adaposturi concomitent cu sterilizarea, campanii de adoptii si identificarea CAILOR, MAGARUSILOR, PISICILOR SI CAINILOR.

Nu uitati: Legea este singura “umbrela” ce ajuta TOATE animalele fara stapan si are o putere mai mare decat a unui ONG sau a unui iubitor de animale. Este singura cale de rezolvare!

Daca nu mai doriti sa vedeti caini schingiuiti pe strazi si in lagarele primariilor ce functioneaza deseori prin “legi” proprii, ilegale, va rugam participati la aceasta actiune!

PREZENTA dumneavoastra intr-un numar cat mai mare este EXTREM DE IMPORTANTA.

Rugam persoanele prezente la pichetare sa fie insotite de animale mici si mari (in conditii de securitate pentru toti, cu lesa si botnita, in ham, cusca, etc).

Va rugam sa aveti cu dumneavoastra fluiere, portavoce, tobe, bannere, tricouri inscriptionate si alte modalitati de atragere a atentiei.

Va informam ca avem si suportul total al unor personalitati publice, nume notorii care vor lua parte la aceste evenimente precum Marius Marinescu-vicepresedinte PRM si initiatorul legii, etc.

Incercati sa cooptati interesul partidelor politice, a diversilor specialisti in domeniu, a personalitatilor si mass media. Daca nu sunteti din Bucuresti si nici nu puteti veni, cooptati pe plan local interesul mass media pentru dezbateri privind protectia animalelor si importanta legii de adoptat.

Va rugam sa preluati informatia si sa o transmiteti mai departe, prin mailing, pe forumuri, pe grupuri si la cabinetele veterinare..

Va multumim.
6 iunie 2009
Contact:
Asociatia “Cutu, cutu”-Bucuresti
Pres.Marcela Lungu- 0726 157 498, 0766/251/158, ,
www.cutu-cutu.ro
PR Cati Turtoi- 0765 649 518

Asociatia “Iubiti maidanezii Ute Langenkamp”-Pitesti
Adm. Madalina Ion, 0722/280539, , www.aulim.ro

Asociatia pentru protectia animalelor “Robi”-Bucuresti
Pres. Marilena Cristian, 0740.035.400, , www.4animals.ro

Asociatia “Ia-ma acasa”-Bucuresti
Vicepres. Maria Beck, 0762/690.511,

Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara “Caleidoscop” Bucuresti
Pres. Carmen Secareanu, 0744/365.540, 0723/149.996, www.apdccaleidoscop.go.ro

Fundatia “Doggie-Dog” Bucuresti
Pres. Aura Bacanu, tel. 0733/677.659, 0744/820629,

Asociatia “Nu mai esti singur” Bucuresti
Pres. Sorina Hanea, 0729/035.352, , www.numaiestisingur.ro

Asociatia “Salvati animalele” Baia Mare
Pres. Valentin Medan, , www.salvati-animalele.ro

Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA)
Vicepres. Carmen Arsene, tel. 0720/549.868, 0744/156.133, , Pitesti

Federatia Romana pentru Protectia si Controlul Animalelor (FRPCA)
Pres. Mircea Serbanoiu, 0723/043.231, , http://frpca.blogspot.com/ Braila
Prim-vicepresedinte, Radu Termure, 0722/325.979, , Cluj
Vicepres. Aurelia Loaca, Craiova
Reprezentant zonal -DanielaDragomir, 0721/366.168, - Braila

Informatii despre pichetarea din 26 mai 2009:
http://www.cutu-cutu.ro/content/iubitorii-de-animale-si-ong-urile-au-pichetat-parlamentul

Un comentariu

ma doare tare inima cand vad ca unii oameni se numesc oameni, cand sunt niste animale… niste vaci sau boi…nu merita fiecare persoana sa fie numita OM… acest cuvant e mult prea mare pt unii dintre noi :( ….